02 Eylül 2023 18:29

Grevde olan FEDAŞ işçilerinden 17'si işten çıkarıldı

Dersim'de 25 gündür hakları için grevde olan ve bugün patronla görüşme gerçekleştiren FEDAŞ işçilerinden 17'si işten çıkarıldı.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Dersim'de insanca yaşanacak bir ücret talep eden ve "çalışırken ölmek istemiyoruz" diyerek greve çıkan Fırat Elektrik Dağıtım AŞ (FEDAŞ) işçilerinin 17'si işten çıkarıldı.

25 gündür grevde olan işçilerin seçtiği temsilciler, patronun görüşme talebi üzerine Elazığ Fırat Elektrik Bölge Müdürlüğünde patronla görüşme gerçekleştirdi. Görüşmenin ardından grevde olan işçilerden 17'sinin işten çıkarıldığı öğrenildi.

"ÇARŞAMBA GÜNÜ İSTANBUL AKSA ÖNÜNDEYİZ"

FEDAŞ işçilerinin örgütlü olduğu DİSK/Enerji-Sen'in Genel Başkanı Süleyman Keskin, işten çıkarılma haberinin ardından açıklama yaptı. Keskin, "İstedikleri kadar bizi görmemeye, duymamaya çalışsınlar, bu kararlılık eninde sonunda kazanacak. Enerji işçilerini köle olarak görmekten, sarı sendikaların toplu iş sözleşmesine mahkum etmekten vazgeçin. Enerji işçileri haklarını nasıl alacaklarını biliyor. Dersim halkıyla birlikte, memleketin dört bir yanındaki emek dostlarıyla birlikte olacaklar ve bu mücadele büyüyecek. Mücadele çarşamba günü İstanbul'daki Aksa Holdingin kapısına taşınacak. Haklılığımızı her yerde haykırmaya devam edeceğiz. Tüm emek dostlarını çarşamba günü Aksa önüne bekliyoruz" dedi. (Dersim/ EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

İşçilerin "mezbaha” dedikleri Akınal Sentetik Tekstil'de bir iş kazası daha yaşandı

SONRAKİ HABER

Bursa'da çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa