Bir atölye: İnsanlık ve Bilim
Atölyeye katılanların görüş ve sınıf ayrımı yapılmaksızın eşit şartlar altında fikir belirtebileceği objektif bir tartışma ortamı oluşturmasını deneyimledik.
Kaynak: Pixabay
Üniversite öğrencisi
Çankaya/Ankara
Çankaya’da yapılan bu atölyeye dışarıdan, ilk defa katılmış birisi olarak hem işlenen konular açısından hem de insanlara özgürce fikir belirtebilme ve tartışabilme ortamı yaratması açısından yapılan bu etkinliğin oldukça faydalı oluğunu düşünüyorum. İşlenen konuların son derece yararlı ve bilgilendirici olduğunu söyleyebilirim. Atölyeye katılanların görüş ve sınıf ayrımı yapılmaksızın eşit şartlar altında fikir belirtebileceği objektif bir tartışma ortamı oluşturulması şüphesiz ki güzel sonuçlar doğuracaktı, atölyede bunu deneyimleyebildik.
BİLİM İNSANLARININ TARİHTEKİ ROLÜ
Benim katıldığım oturumun konusu bilim insanları ve bilim insanlarının insanlık tarihindeki konumu üzerineydi. Medeniyetlerin başından beri bilimin, insanlığın bulunduğu konum üzerine geliştiği ve ilerlediği yönlerden bahsediliyordu. Konu üzerine en büyük örnek de son zamanlarda viral olan Robert J. Oppenheimer'ı anlatan biyografi filmi Oppenheimer’dı. Oppenheimer’ın insanlık tarihindeki rolü üzerinden bilim insanlarının doğrudan veya dolaylı olarak insanlık üzerine etkilerini tartıştık. Bunun yanı sıra çeşitli evreler geçirmiş ve geçirmekte olan insanlığın tarihinde bilim insanlarının hangi koşullar altında veya hangi şartlarda yetiştikleri de tartışma konularından biriydi. Oldukça güzel zaman geçirdiğimi ve pek çok şey öğrendiğimi söyleyebilirim. Umarım bu atölye daha geniş kitlelere ve daha geniş alanlara ulaşır.