06 Eylül 2023 17:57

Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği yıllık faaliyetlerini anlattı

Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği düzenledikleri basın toplantısında 1 buçuk yıllık çalışma faaliyetlerin anlattı.

Fotoğraf: Emirhan Durmaz/Evrensel

Paylaş

Türk-İş 3. Bölge Temsilciliği, sendikal faaliyetlerini konuşmak üzere basın toplantısı düzenledi. Türk-İş Bölge Temsilciliği binasında düzenlenen toplantıda konuşan 3. Bölge Temsilcisi Hayrettin Çakmak, 1 buçuk yıllık çalışma faaliyetlerin anlattı.

Ekonomik tabloya dair değerlendirmelerini sunarak sözlerine başlayan Çakmak, “Malum ülkemizde enflasyon verileri açıklandı, sıkıntılarımız devam ediyor ancak umutsuz değiliz. Son çeyreğe baktığımız zaman taban verileri çok iyi gelmeye başladı. Ülkemizin refaha kavuşacağına inanıyorum ve ekonomi yönetimi gayet iyi gidiyor. Seçimden bu tarafa baktığımız zaman çalışmalar belli bir seviyede. Yönetimin umutlarımızı arttırdığını düşünüyorum inşallah ocak ayında ilk çeyrekte refah seviyemizin arttığını göreceğiz diye umutlanıyorum” dedi.

“İZMİR’DE 100 BİN, EGE’DE 170 BİN ÜYEYE SAHİBİZ"

En önemli önceliğin örgütlenmek olduğunu vurgulayan Çakmak, “Her gün yeni bir üye kazanmanın hedefindeyiz. Bu doğrultuda İzmir’de 100 bin, Manisa’da 45 bin, Denizli’de 4 bin 500, Muğla’da 13 bin 500, Uşak’ta bin 500, Aydın’da 12 bin 500 üye olmak üzere, Ege Bölgesi’nde 170 bin üyeye sahibiz” diye konuştu. Öte yandan 56 olan şube sayısının 59’a yükseldiğini aktaran Çakmak, “Hedeflerimiz içerisinde Soma’yı biraz daha ayrıcalıklı tutuyor ve önemsiyoruz. Çünkü Soma bizim can damarımız, her felakette çok önemli görevler üstleniyorlar” dedi.

“52 YENİ İŞ YERİNDE ÖRGÜTLENDİK”

Türk-İş’in 1 milyon 400 bin üyeye sahip olduğunu ve hedeflerinin 2 milyon olduğunu aktaran Çakmak, “Bu yıl 52 yeni iş yerinde örgütlendik. Türkiye’de Adidas ve Nike gibi marka değeri yüksek kurumlarda örgütlendik. İlerleyen dönemlerde bu gibi örneklerin çoğalacağını göreceksiniz. Öte yandan çok değerli bulduğum bir diğer gelişme olarak, inşaat devlerinin yapılarında apartman görevlilerini örgütledik, bu Türkiye’de ilk kez gerçekleşmiştir” şeklinde konuştu.

“20 FARKLI KURUMLA PROTOKOL İMZALANDI”

Son bir yıl içerisinde üyeleri ve yakınlarını kapsayan sözleşme protokolleri imzalandığını belirten Çakmak, “11’i sağlık, 6’sı gözlük firması, 1 iştime cihazı firması ve 1 de tasarruf finansmanı olmak üzere farklı sektörlerden 20 farklı kurumla imzaladığımız sözleşmelerden üyelerimiz, birinci derece yakınları ve emeklilerimiz yararlanabilecek” dedi.

“SİYASİ OTORİTELERDEN DESTEK GÖRMEK İSTİYORUZ”

İzmir’deki siyasetçilere sitemlerini dile getirerek sözlerini tamamlayan Çakmak, “Örgütlenme konusunda siyasetçilere destek çağrısında bulunmak istiyorum. Vekillerimiz, bizlerin üyelerimizin oylarıyla seçiliyor. Gelin birlikte mücadele edelim, sizler de tabanlarınıza örgütlenme konusunda gerekli baskıyı yapın” diye ekledi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Ortadan Başlamak sergisine açılan soruşturmaya tepkiler sürüyor: "İnsanları tahrik ediyor yargısına varmak mantık dışıdır"

SONRAKİ HABER

İzBB evde bakım işçileri: Kadro talebimiz bir an önce karşılansın

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa