7 Eylül 2023 13:04
/
Güncelleme: 13:52

MHP’li başkan adayı yaraladığı CHP İl Başkanı Soysal’a hastanede de saldırdı

MHP Hanönü Belediye Başkan adayı Metin Yamalı, CHP İl Başkanı Mehmet Soysal’ı yaralamasının ardından, hastanede de saldırdı.  

MHP’li başkan adayı yaraladığı CHP İl Başkanı Soysal’a hastanede de saldırdı

Arşiv | Fotoğraf: İsmail Gökhan Bayram/Evrensel CC BY 4.0

MHP Hanönü Belediye Başkan adayı Metin Yamalı, Acacia Maden İşletmeleri’ne ilişkin “Umarım bundan sonra madene ses çıkarırsınız” diyen CHP İl Başkanı Mehmet Soysal’ı yaralamasının ardından, hastanede de saldırdı.  

Kastamonu Hanönü’nde Akfen ve İlbank Holding tarafından işletilen Acacia Maden İşletmeleri A.Ş.’nin Hanönü’ne zehirli kimyasal atık bıraktığını raporla kanıtlayan, bunun üzerine Hanönü halkının talebiyle Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İlçe Başkanı seçilen Mehmet Soysal, MHP Hanönü Belediye Başkan Adayı Metin Yamalı ve beraberindekiler tarafından saldırıya uğradı.

Dün Gazete Duvar'dan Ferhat Yaşar'a konuşan Soysal, "Metin Yamalı, dün MHP Hanönü ilçe belediye başkan adaylığını açıkladı. Hanönü'de bulunan bir bakır madeni var. Acacia Maden İşletmesi. Oradaki kimyasal atık doğaya boşaltılıyordu. Ben de buranın eski görüntüsünü ve yeni halini paylaşmıştım. Metin Bey adaylığını açıklayınca, biz de ona artık burayı görürsünüz dedik. 'Umarım arkamızda durursunuz' dedim. Onlar da bana küfür ettiler. 'Kefen diktireceğiz' diye tehdit ettiler. Eşimin numarasından arayıp beni ölümle tehdit ettiler. Sonra babamın yanına silahlarla gittiler. Babam da büyütmemeleri gerektiğini söyledi. Bugün bizi çağırdılar. Biz de özür dileyeceklerini sandık. Ancak onların yanına varır varmaz demir sopalarla bize saldırdılar. Kafam, sırtım ve kollarımdan darp edildim.'' dedi.

Yaralı olarak Kastamonu Taşköprü Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Soysal, son attığı mesajda Yamalı ve beraberindekilerin hastanede de kendisine saldırdığını aktardı.

"KEFEN DİKTİRECEĞİZ" TEHDİDİ

MA'nın Soysal’ın yakınları ile yaptığı görüşmelerde, Yamalı’nın adaylığını açıkladığı gün, Soysal’ın gidip, “Bugüne kadar madene ses çıkarmadın. Umarım bundan sonra çıkarırsın” dediği aktarıldı. Soysal'ın yakınları, Yamalı’nın bunun üzerine önce belinde silahla Soysal’ın babasının yanına daha sonrasında Soysal’ın yanına giderek kendisini “Kefen diktireceğiz" diyerek tehdit ettiklerini iddia etti.

Soysal, daha önce verdiği bir röportajda da, “Metin Yamalı'nın lokantası var, maden işçilerine yemek veriyor, ondan susuyor” demişti. (HABER MERKEZİ)

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
'Heybeden’ her gün yeni bir soruşturma çıkıyor. Yargı sopasıyla topluma gözdağı verilmek isteniyor.

Evrensel'i Takip Et