10 Eylül 2023 15:11
Son Güncellenme Tarihi: 10 Eylül 2023 15:59

Ücretsiz okul yemeği sessiz sedasız geri çekiliyor

Mücadeleyle kazanılan okul öncesinde ücretsiz yemek hakkı sessiz sedasız geri alınmaya çalışılıyor. Tuzla'da bir ilkokulda çocuğu okul öncesi eğitime başlayacak velilere beslenme listesi gönderildi.

Fotoğraf: Volkan Pekal/Evrensel

Paylaş

Kadınların ısrarlı mücadelesi ile kazanılan okul öncesinde ücretsiz yemek uygulaması Milli Eğitim Bakanlığı tarafından hiçbir açıklama yapılmadan sessiz sedasız geri çekildi. Geçtiğimiz eğitim yılının ikinci döneminde okul öncesi öğrencilerle sınırlı tutulan ücretsiz okul yemeği programı üzerinden iktidar seçim propagandası yapmıştı.

İstanbul'da çocuğunu okul öncesi eğitime gönderen velilere kimi okullarda listeler verilerek bu liste doğrultusunda çocuklara beslenme hazırlanması istendi.

Pendik’te bulunan Milli Eğitim Vakfı İlkokulunda çocuğunu okul öncesi eğitime başlatacak velilere bütçe olmadığı belirtilerek beslenme listesi gönderildi. Esenyurt Yusuf Akdaş İlkokulu'nda da anaokulu velilerine gönderilen mesajda “Milli Eğitim Bakanlığının ücretsiz yemek uygulamasının bu sene sadece deprem bölgesinde geçerli olacağı, bu sebeple velilerin çocukları beslenme çantalarıyla göndermeleri” söylendi.

Okullarda #1ÖğünÜcretsizSağlıklıYemek talebinin sahiplenilmesi ve büyümesi sonucunda Milli Eğitim Bakanlığı 25 Ocak'ta okul öncesi eğitimde ücretsiz yemek verileceğini duyurmuştu. Ancak ısrarlar sonucu kazanılan bu hak Milli Eğitim Bakanlığından hiçbir açıklama yapılmadan sessiz sedasız geri alınmaya çalışılıyor.

“Bir Öğün Ücretsiz Sağlıklı Yemek” kampanyasının yürütücüsü Ekmek ve Gül, “Kazanılmış bu hakkın sessiz sedasız ortadan kaldırılmaya çalışılmasını kabul etmiyoruz. Eğitimin her kademesinde bir öğün ücretsiz sağlıklı yemek sağlanana kadar mücadeleye devam edeceğiz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

"Dağlık Karabağ Cumhuriyeti"nin yeni cumhurbaşkanı seçimine tepkiler sürüyor

SONRAKİ HABER

Yeşil Sol Parti “Büyük Konferansı" topladı: "Türkiyelileşmeyi anlatamadık"

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa