11 Eylül 2023 14:10
Son Güncellenme Tarihi: 11 Eylül 2023 16:49

Ali Çağatay Radyo Sputnik'te yayın yapma kararının ardından grevdeki gazetecilerle görüştü

Sputnik'te gazetecilerin grevi sürerken, yeni yayın döneminde program yapacağı duyurulan Ali Çağatay bugün grevdeki gazetecileri ziyaret etti, yayın yapma kararını yeniden düşüneceğini söyledi.

Fotoğraf: @DiHukukcular/Twitter

Paylaş

Sputnik'te işten atılan gazetecilerin grevi sürerken, Radyo Sputnik’te yapılan anonslarda Ali Çağatay, Ceyda Karan, Mahir Boztepe, Erdal Kaplanseren ve Serhat Ayan’ın da aralarında olduğu isimlerin yeni yayın döneminde mikrofon başında olacaklarının duyurulmasının ardından "Programcılar grevi kıracak mı?" sorusu gündeme gelmişti. Grevdeki gazeteciler bugün Ali Çağatay'ın direnişi ziyaret ettiğini ve yayın yapma kararını yeniden düşüneceğini söylediğini aktardı. Ceyda Karan ise yayına başlacağını açıkladı.

Sputnik’te iş sözleşmesi görüşmelerinin çıkmaza girmesi üzerine Türkiye Gazeteciler Sendikası (TGS) 24 Temmuz’da grev kararını ilan etmiş, Sputnik yönetimi 7 Ağustos'ta tamamı sendika üyesi 24 gazeteciyi işten çıkarmıştı. İşten atılan gazeteciler Süzer Plaza önünde grevlerini sürdürürken, Radyo Sputnik’te yapılan anonslarda Ali Çağatay, Ceyda Karan, Mahir Boztepe, Erdal Kaplanseren ve Serhat Ayan’ın da aralarında olduğu isimlerin yeni yayın döneminde yayın yapacakları duyuruldu.

"DOĞRU KARARI VERECEĞİNE İNANIYORUZ"

İşten atılan gazetecilerin grev sürecinde açtığı "Grev TV #SputnikGrevde"' hesabından yapılan açıklamada, Radyo Sputnik Programcısı Ali Çağatay bugünkü yayınının ardından grevdeki gazetecilerle buluştu. Grev TV'den yapılan açıklamada "Meslektaşları ve dinleyicilerden gelen tepkiler üzerine yayın yapma kararını yeniden düşüneceğini söyledi. Doğru kararı vereceğine inanıyoruz" denildi.

Ali Çağatay daha önce sosyal medyadan greve destek açıklaması yapmış, “VEDA…Radyo Sputnik’te 3 yıl boyunca sürdürdüğümüz “Seyir Hali” programını, bugün itibarı ile sonlandırıyorum. Gazeteci dostlarımızın hakları iade edilinceye kadar, bu mecrada olamayız, olmayacağız.” demişti.

CEYDA KARAN: YAYINLARA BAŞLIYORUM 

Gazeteci Ceyda Karan ise Radyo Sputnik'te program yapmaya devam edeceğini açıkladı. Karan sosyal medya hesabından, "En başından bu yana sağlık ve ikamet koşullarım ile siyasi tutumumu vurguladığım genç meslektaşların bilgisi ve onayıyla yürüttüğüm sürecin ardından #Eksen yayınlarına başlıyorum. Bu süreçte tıpkı Cumhuriyet gazetesinde olduğu gibi sendikanın uyguladığı siyaset ve stratejik tutum hayal kırıklığı yaratmıştır. Genç meslektaşlarıma Türk medyasındaki meslek yaşamlarında başarılar diliyorum." paylaşımı yaptı.

DEMOKRASİ İÇİN HUKUKÇULAR: SENDİKA VE TİS TEMEL HAKTIR!

Öte yandan greve destek ziyaretleri ise sürüyor. Demokrasi için Hukukçular grubundan avukatlar grevin 26. gününde grevdeki gazetecileri ziyaret etti. Avukatlar "Basın emekçilerinin sendika hakkını savunmak, basın özgürlüğüne destek vermektir. Sendika ve TİS temel haktır!" dedi.

(MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

DİSK/Gıda-İş: Okullarda bir öğün ücretsiz yemek her çocuğun hakkıdır

SONRAKİ HABER

İzmir'de tekne bakımı sırasında elektrik akımına kapılan işçi hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa