Güçlendirme bahanesiyle alınan okul Mamak Kaymakamlığına verildi
Mamak’ta güçlendirme bahanesiyle alınarak Kaymakamlığa tahsis edilen Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencileri okulların açıldığı gün eylem yaparak “Okulumuz nerede” diye sordu.
Fotoğdaf: Gamze Taşçıer
Mamak'ta bulunan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi deprem güçlendirme gerekçesiyle öğrencilerden alınarak Mamak Kaymakamlığına tahsis edileceği öğrenildi. Okullarının Kaymakamlığa verilmesine karşı bir araya gelen çok sayıda öğrenci okul önünde eylem yaptı. "Yunus Emre sahipsiz mi?, Okulumuzu istiyoruz" taleplerini ifade eden öğrencilere CHP Milletvekili Gamze Taşçıer de destek verdi.
Milli Eğitim Bakanına seslenen Taşçıer, "Öğrenciler daha ne kadar mağdur olabilir? Öğrencilerin beslenemedikleri, bilgisayarın tuşuna dahi dokunamadıkları, laboratuvarların olmadığı, hijyen koşullarının olmadığı, en önemlisi eğitim alamadıkları bir ortamdan daha önemli daha acil ne olabilir?" diye sordu.
ÖĞRENCİLER OKULMARI İÇİN EYLEM YAPTI
Bir yıl önce deprem güçlendirme gerekçesiyle boşaltılan Yunus Emre Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi tadilattan geçirildi. Okulların yeniden eğitim ve öğretime başladığı bugün okullara kavuşma hayali kuran çok sayıda öğrenci, okulların açılmasına günler kala yenilenen okullarının 3 yıllık süreliğine Mamak Kaymakamlığına tahsis edildiğini öğrendiler. Karara tepki gösteren çok sayıda öğrenci, okul önünde eylem gerçekleştirdiler.
"HER YER EĞİTİM YUVASI OLAMAZ ANCAK KAYMAKAMLIK FAALİYETİ HER YERDE YAPILABİLİR"
Çok sayıda öğrenci taleplerinin yazılı olduğu dövizler taşıyarak okullarını geri istedi. Ailelerin de destek verdiği eyleme bir destek de CHP Ankara Milletvekili Gamze Taşçıer'den geldi. Taşçıer, "Kaymakamlık her yerde faaliyet yürütebilir, ancak her yer eğitim yuvası olamaz" dedi. Okul önünde açıklama yapan Taşçıer konuşmasının devamında şunları söyledi. "Bu okul geçen güvenlik nedeniyle yeniden tadilat amacıyla eğitime ara vererek öğrenciler çeşitli okullara gönderildi.Veliler nasıl olsa çocuklarımızın güvenliği için yapılıyor diyerek, çocuklarını başka bir okula gönderdiler. Ancak bu sene tam okullar açılmadan kısa bir süre önce, bir yazı ile okulun müdürüne gelen yazı ile her şeyiyle tamamlanmış ve yenilenmiş bu okulun Kaymakamlığa devredildiği anlaşıldı. Şu anda öğrenciler bir yan okulda, 2000 öğrencinin bulunduğu, sosyalleşmenin olmadığı, teneffüs sürelerinin beş dakika olduğu, sabah ilk derslerinin yedide, akşam son derslerinin 21:45'te yani zifiri karanlıkta çaldığı bir eğitim süreciyle baş başa kaldılar. Veliler haklı olarak 2000 kişilik okulda hijyene bağlı bir sağlık problemi yaşayacağı için, öte yandan çocuklarının nitelikli ve yeterli eğitim alamayacağı için, gece geç saatlerde evlerine dönme endişesi nedeniyle tedirginler. Veliler 3 yıllığına Kaymakamlığa yapılan devri hiç bir şekilde anlamlandıramıyorlar. Çünkü tamamen keyfekeder bir uygulama. Kaymakamlık her yerde faaliyet yürütebilir. Ancak her yer eğitim yuvası olamaz." (Ankara/EVRENSEL)