12 Eylül 2023 13:52

Yunanistan’da Denizcilik Bakanı istifa etti

Yunanistan’da Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, Pire Limanında feribotun mürettebatı tarafından suya itilen bir kişinin ölümü üzerine istifa etti.

Fotoğraf: Nerit/CC BY-SA 3,0/Wikimedia Commons

Paylaş

Yunanistan’da Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, ülkede tartışmaların odağı olan Pire Limanında feribotun mürettebatı tarafından suya itilen bir kişinin ölümü üzerine istifa etti. Varvitsiotis’in istifasıyla sene başından beri üç bakan yaşanan olayların siyasi sorumluluğunu kabul ederek istifa etti.

Yunanistan’da Denizcilik Bakanı Miltiadis Varvitsiotis, geçen hafta bir feribot yolcusunun yaşamını yitirmesiyle sonuçlanan olay sonrası görevinden istifa ettiğini açıkladı. Eski adıyla Twitter olan X’ten açıklama yapan Varvitsiotis, kazanın ardından “toksik bir saldırının” hedefi haline getirildiğini savundu. Varvitsiotis, adaletin yerini bulması için istifa kararı aldığını ve bir siyasetçi olarak yaşanan olaydaki sorumluluğunu kabul ettiğini dile getirdi.

Öte yandan, yeni Denizcilik Bakanı Christos Stylianidis oldu. Stylianidis, bir önceki kabinede İklim Krizi ve Sivil Savunma Bakanı olarak görev yapmıştı.

Daha önce de tren kazası sonrası Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis, orman yangını sonrası Vatandaşı Koruma Bakanı Notis Mitarakis istifa etmişlerdi. Notis Mitarakis, Atina’da büyük yangınlar yaşanırken Patmos Adası açıklarında bir yatta tatil yaptığı gerekçesiyle Vatandaşı Koruma Bakanlığından 28 Temmuz’da istifa etmesinin ardından iki aydan kısa bir süre içerisinde Miçotakis hükümetinin ikinci istifası oldu. Larissa kentinde 28 Şubat’taki tren kazasında 40 kişinin hayatını kaybetmesi sonrası Ulaştırma Bakanı Kostas Karamanlis istifa etmişti. Yunanistan’da 6 Eylül’de Pire Limanından ayrılmak üzere olan feribota son anda binmeye çalışan Antonis Karyotis (36), mürettebat tarafından denize itilmiş ve geminin pervanesine kapılarak ölmüştü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Şampiyonası Rüya Takımı’na A Milli Kadın Voleybol Takımı'ndan beş isim seçildi

SONRAKİ HABER

1980 darbesinin 43. yıldönümünde pek çok kentte açıklama yapıldı: 12 Eylül'le yüzleşin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa