13 Eylül 2023 18:04

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenlerinden 666’ncı nöbet: Kabul etmiyoruz vazgeçmiyoruz

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 666. kez rektörlük binasına döndüler.

Fotoğraf: Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesinde direnişin 141. haftası devam ederken 983. gün geride kaldı.

İlgili kurulların hiçbiri muhatap alınmadan, kurum iradesi hiçe sayılarak şeffaf olmayan bir şekilde Naci İnci’nin Boğaziçi Üniversitesine rektör olarak atanmasının yedi yüz kırk sekizinci; 30 Temmuz 2021 günü gerçekleştirilen destek oylamasında akademisyenlerin yüzde 95 oranında rektör adaylığına karşı olduğu açıklanan İnci’nin Matematik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Mohan Ravichandran’ı hiçbir gerekçe göstermeden dönem ortasında görevden almasının altı yüz altmış yedinci, buna karşı açılan davada idare mahkemesinin bu işlemi hukuksuz bularak iptal etmesinin üç yüz on yedinci, Ravichandran’ın havaalanında ülkeye girişinin engellenmesinin yüz onuncu; Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü tam zamanlı öğretim üyesi Tolga Sütlü’nün mesnetsiz gerekçelerle dönem başladıktan sonra görevden alınmasının üç yüz otuz birinci; daha önce iki kez görevden alınan ve mahkeme kararları ile iki kez göreve iade edilen Batı Dilleri ve Edebiyatları bölümü tam zamanlı öğretim görevlisi Can Candan’ın üçüncü kez görevden alınmasının altmışıncı günü.

Boğaziçi Üniversitesi akademisyenleri haftanın her iş günü olduğu gibi bugün de 12:15’te #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz diyerek arkalarını 666. kez rektörlük binasına döndüler.

Akademisyenler nöbet boyunca ellerinde “Özerk, Özgür, Demokratik Üniversite”, “Vazgeçmiyoruz” yazan dövizler ve üzerinde #KabulEtmiyoruzVazgeçmiyoruz” yazan Mohan Ravichandran ve Tolga Sütlü fotoğrafları ile üzerinde “Can Candan Yalnız Değildir! yazan Can Candan fotoğrafı taşıdılar. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

AFAD’da yapılan atamaya Yapı Yol Sen’den tepki: Kabul edilemez

SONRAKİ HABER

İYİ Parti GİK kararını açıkladı: Yerel seçimlerde 81 ilde kendi adaylarımızı göstereceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa