14 Eylül 2023 12:40

Kılıçdaroğlu: Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek, saygı gösteririz

Özgür Özel'in yarın genel başkanlık için adaylığını açıklayacağını belirten Kemal Kılıçdaroğlu, "CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı vardır." dedi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, gerçekleştirdiği basın toplantısında yarın genel başkanlık için adaylığını ilan edeceği söylenen Özgür Özel hakkında açıklamalarda bulundu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Eğitim-İş Genel Başkanı Kadem Özbay'ı ziyaret etti. Kılıçdaroğlu ziyaret sonrası açıklamalarda bulundu ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

"CHP Grup Başkanı Özgür Özel'in yarın adaylığını açıklayacağı" yönündeki kararın hatırlatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Gayet güzel arkadaşlar. CHP diğer partiler gibi değildir. CHP'de her üyenin genel başkan olma hakkı vardır. Bütün kurultaylarımızda, benden önceki kurultaylar da dahil çok sayıda genel başkan adayı çıkmıştır, demokratik yollarla adaylıklarını ilan ederler. Adaylıklarını ilan etmeleri için biz genel merkezimize onlara gerekli yerleri tahsis ederiz, her türlü ikramı sağlarız. Bunlar çıkarlar adaylıklarını ilan ederler. Yarın Özgür Bey adaylığını ilan edecek. Daha sonra bir başka arkadaşımız İstanbul'dan o da bir mektup yazmış, 'Ben de genel merkezde adaylığımı ilan edebilir miyim?' diye. Tabii hemen yanıt verdik, 'Elbette genel merkezde adaylığınız ilan edebilirsiniz' diye. CHP demek demokrasi demektir. CHP demek hak, hukuk, adalet demek. CHP demek, geleceği inşa etmek demektir. CHP kavgaların partisi değil ki, 'Hayır sen olamazsın, ben olurum. O zaman ben senin ayağını kaydırırım. Böyle bir düşüncemiz asla yok. Herkes özgürce genel başkan adayı olur, ondan sonra özgürce yarışır. Sonuçta delegelerimiz ya da partililerimiz karar verecekler biz ona saygı gösteririz." dedi.

"YENİ ANAYASA" VE İTTİFAK AÇIKLAMASI

Kılıçdaroğlu, Erdoğan'ın "yeni anayasa" açıklamasına dair ise "Ahlaki ve siyasi meşruiyeti olmayan bir siyasi partiyle hangi anayasa değişikliğine oturacağız? Önce şunu söyleyecekler, 'Seçim meydanlarında söylediğimiz yalanlar için Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarından özür diliyoruz.' Mülakat birincisi. 'Biz özür diliyoruz. Bunları söyledik ama montaj videoları yaptık. Bunun için de özür diliyoruz. Haksızlık yaptık, ahlaksızlık yaptık, erdemsizlik yaptık özür diliyoruz. Bu özürlerimizi kabul ederseniz buyurun gelin oturalım, güzel bir anayasa yapalım. Erdoğan anayasa yapacakmış. Promtera bakmadan konuşabilir mi? Anayasalar öyle sabah, öğle, akşam değiştirilecek belgeler değildir. Kaç tane anayasa hukukçuyla bir araya geldi? T.C ahlakla yürütülür, promterla yürütülmez" diye konuştu. 

İYİ Parti'nin yerel seçimde 81 ilde kendi adayını çıkaracağı yönündeki kararının anımsatılması üzerine Kılıçdaroğlu, "Bir siyasi partinin aldığı kararı saygıyla karşılayacağız. Bir siyasi parti diyor ki, 'biz bağımsız olarak seçimlere gireceğiz.' Saygıyla karşılayacağız." değerlendirmesinde bulundu. Kılıçdaroğlu, "Ankara ve İstanbul'da İYİ Parti ile bir ittifak var mı?" sorusuna, "O daha sonraki bir aşama." yanıtını verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Ataşehir'de 5 katlı binada çıkan yangın söndürüldü

SONRAKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu hakkında soruşturma izni verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa