14 Eylül 2023 14:54

Erdoğan, Sezgin Tanrıkulu'nu hedef adı: Sözde vekil, terörist müsveddesi...

Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde yaptığı konuşmada, CHP'li Sezgin Tanrıkulu'nu hedef alarak "Sözde vekil, terörist müsveddesi" dedi.

Fotoğraf: Murat Kula/AA

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan, 108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni'nde açıklamalarda bulundu. CHP'li vekil Sezgin Tanrıkulu'nu hedef almayı sürdüren Erdoğan, "Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var" ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde "108. Dönem Kaymakamlık Kursu Kura Töreni"nde açıklamalarda bulundu.

CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu'nu hedef alan Erdoğan, "Türkiye Yüzyılı'nın inşasına kimse set vuramayacaktır. Bu kararlılığın birilerinin uykusunu kaçırdığı anlaşılıyor. İşte görüyorsunuz. Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var. TSK'nın Gabar'daki başarılı operasyonları kendilerini rahatsız ediyor." ifadelerini kullandı.

Sezgin Tanrıkulu, TV100'de katıldığı yayında TSK'nin hak ihlallerini eleştirmiş ve "TSK'nın yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. Bu Türk Silahlı Kuvvetleri değil mi 12 Eylül'de faşist darbeyi yapan? Bu ordu değil mi 15 Temmuz'da darbe girişimi yapan, köyleri yakan... Onlarca faili meçhul cinayet. Benim takip ettiğim davalar var. 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi? AİHM kararıyla sabit hale gelen..." demişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Maltepe'de 'çürük' sitede protesto: Ek süre verildi

SONRAKİ HABER

Ebrar Karakurt’un adının Susurluk’ta bir caddeye verilmesi önerisi reddedildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa