18 Eylül 2023 04:29

Kirasını ödeyemeyen aile sokağa atıldı

İzmir’de yaşayan Yılmaz ailesi, ev kirasını ödeyemediği için evden çıkarıldı. 4 gün boyunca parkta yaşayan aile, komşuların desteğiyle memlekete dönebildi.

Fotoğraf: Eda Aktaş/Evrensel

Paylaş

Eda AKTAŞ
İzmir

İzmir’in Buca ilçesinde yaşayan Yılmaz ailesi ev kirasını ödeyemediği için evden çıkarıldı. 4 gün boyunca evlerinin karşısındaki Fırat Yılmaz Çakıroğlu Parkı’nda yaşam mücadelesi veren Yılmaz ailesi, yüksek kiralardan dolayı ev bulamadı, komşularının ve esnafın yardımıyla memleketleri Muş’a döndü.

53 yaşındaki Nizamettin Yılmaz, eşi ve 4, 5, 6 yaşlarında olan üç çocuğuyla yaşıyor. Çiftçi sigortasından emekli olan Yılmaz, 7 bin lira emekli maaşı aldığını söyledi.

‘KİRALAR MAŞIMDAN YÜKSEK’

Yılmaz, evden çıkarılma süreçlerini şu şekilde anlattı: “7 yıldır burada oturuyoruz. En son 2 bin lira kira ödüyorduk. Şimdi 8 bin lira istiyor. Yasal zammı uygulamasını istedik ama kabul etmedi. Geçtiğimiz ay yeğenim yaşamını yitirdi, cenaze için bir süre burada değildik. O süre içinde tebligat gönderilmiş ama haberimiz olmadı. İtiraz için verilen 15 günlük süre geçtiği için itiraz da edemedik. Evi boşaltıp bizi sokağa attı.”

Üç küçük çocuğunun bir tanıdıklarının evinde olduğunu belirten Yılmaz, eşi ve kendisinin ise eşyalarını koyacakları bir yerleri olmadığı için 4 gün parkta yaşadıklarını dile getirdi.

Aldığı emekli maaşından daha yüksek kira istendiği için geçinemediğini dile getiren Yılmaz, “Derdimizi anlatamadık. O yüzden mağdur olduk. 10 bin liradan az ev kirası isteyen yer bulamadık. Benim maaşım belli, onu veremem” dedi. Yılmaz, memleketi Muş’a dönmek istediğini ancak nakliye parası için 15 bin lirayı ödeyemediğini söyledi.

ESNAFIN DESTEĞİYLE MEMLEKETİNE DÖNDÜ

Yılmaz ailesiyle görüştüğümüz sırada Buca Belediyesi zabıta birimi gelerek gerekli desteğin verileceğini söyledi. Gelişmeleri öğrenmek için aradığımız Yılmaz, kaymakamlığa başvurduğunu ve bir hafta sonra yapılacak olan toplantı sonrasında dönüş yapılacağı bilgisi aldığını aktardı. Muhtarın, komşularının ve esnafın yardımıyla nakliye sorununun çözüldüğü bilgisini veren Yılmaz, Muş’a doğru yola çıktıklarını aktardı.

ÖNCEKİ HABER

Dr. Murat Özveri: Kıdem tazminatına etkili bir güvence getirilmeli

SONRAKİ HABER

Ücretsiz yolcu taşımama kararı: Sorun toplu ulaşımın özelleştirilmesinde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa