18 Eylül 2023 10:17
Son Güncellenme Tarihi: 18 Eylül 2023 12:37

Menderes’teki yangında düşen helikopterdeki 2 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı

İzmir Menderes'te önceki gün çıkan orman yangınında su aldığı Tahtalı Barajı'na düşen yangın söndürme helikopterindeki 2 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İzmir'in Menderes ilçesinde önceki gün çıkan orman yangınında alevlere müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı'na düşen helikopterdeki aranan 2 mürettebatın cansız bedenine ulaşıldı. Düşen helikopterin 1 mürettebatı, olay günü yüzerek karaya çıkmıştı.

Menderes'in Keler Mahallesi yakınlarındaki ormanda, önceki gün saat 14.00 sıralarında yangın çıktı. Bölgeden yükselen dumanları görenlerin ihbarıyla bölgeye İzmir Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait 8 uçak, 18 helikopter, 46 arazöz, 13 su ikmal aracı, 7 dozer ve 7 ilk müdahale yer ekibi sevk edildi. Yangın söndürme çalışmaları aralıksız devam ederken, havanın kararmasının ardından gece görüşlü yangın söndürme helikopterleri de müdahaleye başladı.

Saat 23.53'te içerisinde 3 Kırgızistan uyruklu, 1 Türk mürettebat Mehmet Akif Tutuk'un olduğu gece görüşlü yangın söndürme helikopteri, henüz bilinmeyen bir nedenle müdahalede kullandığı suyu aldığı Tahtalı Barajı'na düştü. Bölgeye polis, jandarma, itfaiye, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekipleri sevk edildi. Düşen helikopter enkazı ve mürettebat için olayın ardından arama-kurtarma çalışması başlatıldı. 4 mürettebattan Kırgızistan uyruklu 1 kişi kendi imkanlarıyla yüzerek karaya çıkarken, tedavisi için hastaneye kaldırıldı, sağlık durumunun iyi olduğu bildirildi. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı da dün bölgede incelemelerde bulundu.

ARANAN 2 MÜRETTEBATIN CANSIZ BEDENİNE ULAŞILDI

Dün barajda yapılan çalışmalar sonucu ekipler, helikopterin yaklaşık 12 metre derinlikte balçığa saplandığını tespit etti. Kurtarma balonları, barajda su altına indirildi ve helikoptere bağlandı ancak ilk gün sonuç alınamadı.

Jandarma, emniyet, sahil güvenlik, AFAD ve UMKE ekiplerinin yanı sıra Ankara'dan gelen 10 kişilik Jandarma Sualtı Kurtarma (SAK) timi de Tahtalı Barajı'nda helikopterin düştüğü noktada bugün sabah saatlerinde yeniden çalışmalara başladı.

Dalgıçlar, su yüzeyinin 12 metre altında tespit edilen helikopter enkazından bir personelin cansız bedenini, su yüzüne çıkardı. Su altında devam eden çalışmalarda 2 personelin daha cenazesi helikopter enkazında bulundu.

İlk bulunan mürettebatın cansız bedeni, otopsi işlemleri için Menderes Devlet Hastanesine sevk edildi.

Diğer cenazeleri ve helikopter enkazını su yüzeyine çıkarmak için süren çalışmalar kapsamında dalgıçlar, enkaza su altında balon bağladı. Su altında şişirilen balonlarla enkazın su yüzeyine çıkması sağlandı. Çalışmalar neticesinde cansız bedenlerden biri daha karaya çıkarıldı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Altının gram fiyatı 1,675 lira seviyesinden işlem görüyor

SONRAKİ HABER

Gerede ve Kızılcahamam'da ormanlık alanda çıkan yangın söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa