19 Eylül 2023 19:26

Sağlık Bakanı Koca'dan Eris varyantı açıklaması: Gündem olmaya değer değil

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, "Eris adlı varyant sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Halkımız için gündem olmaya değer değil" dedi.

Fotoğraf: Sağlık Bakanlığı

Paylaş

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Eris varyantı ile ilgili açıklama yaptı. Koca, "Eris adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Kovid-19'un Eris varyantına dair sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Bir virüs tamamen yok olmaz. Genel olarak, giderek daha zayıf varyantlara dönüşür. 'Eris' adlı varyant, halen hayatın normal şekilde sürdüğü ülkelerden sonra, sınırlı sayıda vakada, ülkemizde de görüldü. Bunda endişe edilecek bir şey yok. Bilim insanları üzerinde konuşabilirler ama halkımız için gündem olmaya değer değil. Yaşlılarımızın, kronik hastalığı olanların her zamanki gibi kendilerine dikkat etmelerini daha önce söylemiştim." dedi.

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Fıstık işçilerini taşıyan araç kaza yaptı: 3 işçi yaralandı

SONRAKİ HABER

Irak, Erbet saldırısına dair Türkiye'ye nota verecek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa