21 Eylül 2023 15:36

Boğaziçi Eğitim Sen temsilcisi Solum: Hiç ihtiyaç yokken, sendika üzerindeki baskılar sonucu sürüldüm

Boğaziçi Eğitim Sen işyeri temsilcisi Şenol Solum Kandilli Kampüsünden Sarıtepe Kampüsüne sürüldü. Şenol “Hiç ihtiyaç yokken, sendika üzerindeki baskılar sonucu sürüldüm, dava açacağız" dedi.

Fotoğraf: Şenol Solum'un kişisel arşivi

Paylaş

Boğaziçi Üniversitesi’nde bir süredir atanmış yönetimin üniversitede yetkili sendika olan Eğitim Sen’e yönelik baskıları sürüyor. En son da Eğitim Sen işyeri temsilcisi Şenol Solum Kandilli Kampüsündeki 16 yıllık görev yerinden neredeyse 40 km uzaklıktaki Sarıtepe Kampüsüne gönderildi. Daha öncesinde de Eğitim Sen işyeri sendika temsilcisi öğretim görevlisi Can Candan'ın mahkeme kararlarına rağmen üçüncü kez görevine son verilmiş, yine işyeri temsilcisi Tolga Sütlü'nün yeniden ataması yapılmamış, yuva öğretmeni ve işyeri temsilcisi Esra Şener mesleğini yapamayacağı bir birime gönderilmişti. Solum, Eğitim Sen üstündeki baskıyı ve kampüsten gönderilme sürecini Evrensel’e anlattı.

"İHTİYAÇ OLMAMASINA RAĞMEN GÖNDERİLDİM"

Eğitim Sen’in işyeri temsilcisi ve üniversitenin İş Sağlığı ve Güvenliği Kurulunda yetkili sendika temsilcisi olan Solum, “Ben 2007’den beri aynı yerde nöbetli olarak görev yapıyorum. Geçtiğimiz perşembe günü şefime gelen bir erkez müdürüme bile danışılmadan ihtiyaç olduğu gerekçesiyle Sarıtepe Kampüsü’nde görevlendirildim. Ben bilgisayar programcısıyım, donanım şubede görevlendirildim. Donanım şubede hali hazırda 18 personel var, büyük kısmı ise bu tür ihtiyaçlardan dolayı sözleşmeli personel olarak son 1 yıldır işe alındı” dedi.

Bir ay öncesinde Sarıtepe Kampüsü’nden aynı işi yapan bir çalışanın merkeze çekildiğini ifade eden Solum, “Sarıtepe Kampüsü’nde 21 bina daha güçlendirme çalışmasına alınacak, kampüste 30 çalışan ya var ya yok. Hiç ihtiyaç yokken, sendika üzerindeki baskılar sonucu bu kampüse sürüldüğümü düşünüyorum, dava açacağız” diye konuştu.

"YETKİ TEKRAR ALINDIKTAN SONRA BASKI ARTTI"

Boğaziçi Üniversitesi’nin atanmış yönetimi, 29 Aralık’ta Eğitim-Sen’in Kuzey Kampüs’te bulunan temsilcilik odasını Sarıtepe Kampüsüne taşımak üzere yazı göndermiş, apar topar odayı boşaltmıştı. Eğitim Sen 6 Nolu Şube temsilcileri pek çok sözleşmeli personel alımı yapıldığını ve personellerin işe alındığında yöneticiler ve özellikle Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Candan tarafından Eğitim-Bir-Sen’e üye yapıldığını duyurmuştu. Yönetim bu çabalarla Eğitim-Bir-Sen’in yetkili sendika olmasını sağlamaya çalışmış, ancak mayıs ayında Eğitim Sen tekrar yetkili sendika seçilmişti. Yetki alındıktan sonra baskının arttığını ifade eden Solum, yetkiden hemen sonra Can Candan’ın işine tekrar son verilmesini örnek verdi. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kum zambaklarının nesli göz göre göre tükeniyor

SONRAKİ HABER

Bulgaristan sınırında çıkan orman yangını söndürüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa