21 Eylül 2023 16:30

Mahmut Kardaş adil yargılama için ölüm orucuna başlayacak

Ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapis cezası verilen Mahmut Kardaş, adil yargılama yapılmadığı için ölüm orucuna başlayacağını duyurdu.

Fotoğraf: MA

Paylaş

Şerif KARATAŞ
İstanbul

Diyarbakır’da arazi anlaşmazlığı nedeniyle yaşanan eski bir husumetten tutuklu bulunan Mahmut Kardaş, Diyarbakır 3. Ağır Ceza Mahkemesinde çıktığı duruşmada ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapis cezasına çarpıtıldı. Adil yargılama yapılmadığını söyleyen Kardaş, “ölüm orucuna başlayacağını” duyurdu. Kardaş’ın avukatı Muhammed Serdar Özer de adil bir yargılama yapılmadan karar verilmesinin yargı hakkının ihlali olduğunu söyledi.

"YARGININ GÖREVİ GERÇEĞİ AÇIĞA ÇIKARMAK"

Kardaş, mahkemesindeki savunmasında şunları dile getirdi: “Sunulan mütalaa, cezalandırılmamı talep eden maddelerin dayandığı kanıtlar belirtilmeden ceza kanunu maddeleri okunarak savunma hakkının önüne geçmiştir. Yargılama hukuksuzdur. Hukukun doğru uygulanmasına yönelik taleplerim var, bu taleplerim hukuk ve adalet adına çığlıktır, aşağılık bir komplo sonucunda yargılanıyorum. Yargının görevi gerçeği açığa çıkarmaktır.”

Ölüm orucuna başlayacağını duyuran Kardaş, “Cumhuriyet Başsavcılığını ve onun şahsında yetkili tüm yargı kurumlarını göreve çağırıyorum. Ayrıca tüm hukuk savunucularını duyarlı olmaya çağırıyorum” diyerek yargılamayı kabul etmediğini belirtti.

Kararı açıklayan mahkeme, Kardaş’a bir kez ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapis cezası verdi.

"TÜM TALEPLERİMİZ REDDEDİLDİ"

Evrensel'e konuşan Kardaş’ın avukatı Muhammed Serdar Özer, müvekkilinin eski bir arazi husumetinden işlenen cinayet dosyasında şüpheli olarak yargılandığını söyledi.

Özer, yapılan yargılamayla ilgili “Mahkeme bizim bütün taleplerimizi reddetti. Ne tanıklar dinlendi ne keşif yapıldı ne karşı tarafa şikayetçi olup olmadığı soruldu. Katılma talepleri hiç kimseye sorulmadı. Bir noter makamı gibi mahkeme direkt ilk duruşmada savunmasını aldı. Tüm taleplerimiz reddedildi” ifadelerini kullandı.

"YARGILAMA HAKKI İHLAL EDİLDİ"

Müvekkilinin adil yargılanmadığı için ölüm orucuna başlayacağını söyleyen Özer, “Sadece sanığın ifadesi alınarak ağırlaştırılmış müebbet ve 14 yıl hapis cezası verildi. Yargı artık bir yargı faaliyetinden ziyade çok açık bürokratik faaliyete dönüşmüş durumda, bir noter kurumuna dönüşmüş durumda. 'Aynı dosyadan 2 kişi ceza almışsa bunun da ceza alması gerekir' gibi, bürokratik bakış açısıyla durum değerlendirilmiştir. Taleplerimizin reddiyle hiçbir araştırma, hiçbir kovuşturmaya gerek duymadan ceza verme yoluna gidilmesi kişinin adil yargılama hakkının ihlalidir” dedi.

Özer, mahkeme kararını istinaf mahkemesine taşıyarak itiraz edeceklerini söyledi.

Mahmut Kardaş'ın yeğeni Meral Şimşek de sosyal medyada yaptığı paylaşımda dayısına verilen cezaya ve dava sürecine dair açıklamalarda bulundu.

ÖNCEKİ HABER

Temsa’nın kârı artıyor: Patron saatte 2 milyon, işçi 60 lira kazanıyor

SONRAKİ HABER

Prens Selman: İsrail ile anlaşmaya yaklaşıyoruz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa