21 Eylül 2023 17:07

Prens Selman: İsrail ile anlaşmaya yaklaşıyoruz

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, İsrail ile ilişkiler için "Anlaşmaya her geçen gün daha yaklaşıyoruz. İlk kez gerçekten ciddi bir şeyler oluyor" dedi.

Fotoğraf: G20 Argentina/Flickr

Paylaş

Suudi Arabistan Veliaht Prensi Selman, İsrail ile anlaşmaya yaklaştıklarını söyledi. 

Selman, Amerikan Fox News televizyonuna verdiği röportajda, İsrail ile bir anlaşma imzalanması için yapılan müzakerelerin durdurulduğu iddialarının gerçeği yansıtmadığını belirtti. Selman “Anlaşmaya her geçen gün daha yaklaşıyoruz. İlk kez gerçekten ciddi bir şeyler oluyor” dedi.

İsrail ile olası bir anlaşmanın “Soğuk Savaş sonrası dönemin en büyük tarihi anlaşması” olacağını savunan Selman ancak böyle bir anlaşmanın İsrail’in Filistinlilere yönelik tutumuna bağlı olacağını da sözlerine ekledi.

İran’ın nükleer silah geliştirmesi olasılığıyla ilgili bir soruyu da yanıtlayan Selman, “Tahran atom bombası sahibi olursa Suudi Arabistan’ın da güç dengesi için güvenlik gerekçesiyle bunu yapması gerekir” dedi. 

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ise bir soru üzerine, İsrail ile ilişkileri normalleştirmenin “Filistin davasına ihanet” anlamına geleceği açıklamasını yaptı. Reisi, ülkesiyle Suudi Arabistan arasında ilişkilerin geliştirilmesi sürecinden ise övgüyle bahsetti. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Mahmut Kardaş adil yargılama için ölüm orucuna başlayacak

SONRAKİ HABER

Gıda işçisi: Hakkımı aramamla işten atılmam bir oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa