22 Eylül 2023 01:15

Gıda işçisi: Hakkımı aramamla işten atılmam bir oldu

8 yıl UNO’da emek verdim. Gerek ailemden gerekse vaktimin çoğundan vazgeçip işime gücüme odaklandım. Ama hakkımı aramamla işten atılmam bir oldu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Gıda işçisi
Ankara

Ankara Unmaş Unlu Mamulleri’nde (UNO) 8 yıl çalışıp işten çıkarıldım. Nedeni ısrarla iş aksatmam olarak gösterildi. Gerekçe buydu ama beni operatör seçen onlardı. Bu nasıl bir anlayış ve yöneticiliktir!

Yıllarca çalıştım ama UNO emeğimi bir kalemde sildi. Aylarca mesaiye kaldığın zaman, yoğun iş temposuna ayak uydurduğun zaman, sesin soluğun çıkmadığı zaman, en az 40 derece sıcakta çalıştığın zaman, hakkını aramadığın zaman hiçbir sorun olmaz, en iyi personel sen olursun. Çıkarılma gerekçem tamamen asılsızdır. Hem yönetici hem de sendika (Öz-Gıda İş) ile görüşmem nedeniyle beni susturmak ve arkadaşlarıma gözdağı vermek için çıkarıldım. Çünkü hafta sonu 1 gün istirahat hakkımızı ve bizden sonra operatör olup bizden fazla maaş alan arkadaşlar arasındaki farkların düzeltilmesi için konuştum. Bu konuda ısrarcı oldum çünkü iş ortamındaki düzensizlik, makinaların sürekli arıza yapması; hangi vardiyada çalışacağımızın belirsizliği gibi pek çok sorunla karşılaşıyoruz.

Sendika başkanı dedim ya, sözde bizi savunan, hakkımızı arayan, her ay kuruşuna kadar para kesen... Ne oldu bile demeden işveren ağzı ile konuşan sendika... Sözde kanunlara göre hareket ediyor ama iş başa düştü mü patron ağızlı oluyor. Onca insan çıkartılıyor işten, hiçbir karşılık vermiyor. 1 saat önce yönetimin söylediğini sendikacı da söylüyor. Kanunlara göre yılda 270 saat mesaiye kalınabilir. Biz 4-5 ayda dolduruyoruz. Buna tepki gösterince mobbing uygulanıyor.

8 yıl UNO’da emek verdim. Gerek ailemden gerekse vaktimin çoğundan vazgeçip işime gücüme odaklandım. Ama hakkımı aramamla işten atılmam bir oldu. Bugün olsa yine aynısını yaparım. Çünkü emeğimi, çocuğumun rızkını kimselere ezdirmem.

ÖNCEKİ HABER

Prens Selman: İsrail ile anlaşmaya yaklaşıyoruz

SONRAKİ HABER

Ali Gürel son yolculuğuna uğurlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa