21 Eylül 2023 17:20

Ali Gürel son yolculuğuna uğurlandı

EMEP üyesi ve Tüm Köy Sen Malatya Şube Başkanı Ali Gürel memleketinde toprağa verildi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Emek Partisi üyesi ve Tüm Üretici Köylüler Sendikası (Tüm Köy Sen) Kurucu üyesi, Tüm Köy Sen Malatya Şube Başkanı Ali Gürel, 20 Eylül’de hayatını kaybetti. Gürel, Doğanşehir’in Karaterzi köyünde ağır hasarlı evini yıkmaya çalışırken beton blokun çökmesi sonucu hayatını kaybetti. Karaterzi köyünde Gürel’i son yolculuğuna uğurlamak üzere cenaze töreni düzenlendi. Düzenlenen törene Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Sevda Karaca, Emek Partisi il ve ilçe örgütleri ile çok sayıda parti üyesi, CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba ve Gürel’in yakınları katıldı.

Törende konuşan Emek Partisi Malatya İl Başkanı Demirel, “Ali ile epey bir geçmişimiz var. Lise yıllarından bu yana birlikteydik. Ali’yi anlatmak benim için çok zor. Gerçekten çok mütevazı, güler yüzlü ve sınıf mücadelesine, devrim mücadelesine, üretici köylü mücadelesine inanan bir yoldaşımızdı” dedi.

"MÜCADELEDE BULUŞTURDU"

Emek Partisi Gaziantep Milletvekili Karaca ise “Bugün bizi yasımız buluşturdu ama Ali yoldaş bizi bugüne kadar hep mücadelede buluşturdu. Bugün onun candanlığı, onun yoldaşlığı, onun vefakarlığı, yan yana geldiği herkeste bıraktığı etki, bu kalabalık cenaze töreninde onu uğurlarken yan yana olmamızı da sağladı. Bu topraklarda adın oldu, bundan sonra da olacak. Yolun yolumuzdur, ışığın mücadelede hiç sönmeyecek” şeklinde konuştu. (Malatya/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Gıda işçisi: Hakkımı aramamla işten atılmam bir oldu

SONRAKİ HABER

Emine Şenyaşar’ın duruşması 30 Kasım’a ertelendi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa