22 Eylül 2023 19:53

Söylemez Kauçuk işçileri baskı ve mobbinge boyun eğmiyor

Söylemez Kauçuk'ta Birleşik Metal Sendikasında örgütlenen işçiler baskı ve mobbinge karşı vardiya değişimlerinde eylemlerine devam ediyor.

Fotoğraf: Söylemez Kauçuk işçileri

Paylaş

Hasret Gültekin KOZAN
Gebze

Söylemez Kauçuk'ta Birleşik Metal Sendikasında örgütlenen işçiler baskı ve mobbinge karşı boyun eğmiyor. 

Gebze Organize Sanayi Bölgesi (GOSB) ve Bartın'da iki ayrı işletme olarak kurulu bulunan Söylemez Kauçuk'ta işçiler DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şubede örgütlendi. Çoğunluğu sağlayarak 16 Ağustos'ta yetki yazısını da alan işçiler, fabrika yönetiminin baskı ve mobbingine karşı sesini çıkarıyor. Vardiya değişimlerinde eylem yapan Söylemez Kauçuk işçileri, "Sendika hakkımız engellenemez", "Baskılar bizi yıldıramaz" ve "İşçiler açken patronlara huzur yok" sloganları attı. İşçiler, anayasal haklarına saygı duyulmasını ve toplu sözleşme düzeninde çalışma taleplerini hazırladıkları yaka kokartlarını takarak ifade ediyor. 

"İŞÇİLERİN KARARLI DURUŞU DEVAM EDİYOR"

Söylemez Kauçuk'ta örgütlenen işçilerin yetki belgesinin gelmesiyle birlikte yersiz tutanaklara, istifa baskılarına ve görev değişikliklerine karşı mücadele ettiğini belirten Birleşik Metal-İş Gebze 1 No'lu Şube Uzmanı Caner Akyol, "120'sinin Gebze işletmesinde, 45'inin de Bartın işletmesinde çalıştığı 165 işçi arkadaşımız çoğunluğu sağlayarak sendikamızda örgütlendi. Patron yetkimize Bartın'da, yetkisiz bir mahkemeye itiraz etti. Bunun yanı sıra fabrikada işçilere çeşitli baskı ve mobbing uygulanıyor. Biz de buna karşı itirazlarımızı gerçekleştirdik. Önümüzdeki hafta iş müfettişleri fabrikada denetimde bulunacak. Bütün bunlara rağmen işçi arkadaşlarımızın kararlı duruşu devam ediyor. Arkadaşlarımız vardiya değişimlerinde, çay molalarında taleplerini dile getirdikleri eylemlerine devam ediyor" dedi. 

ÖNCEKİ HABER

ABD'de Senatör Bob Menendez rüşvet almakla suçlandı

SONRAKİ HABER

Bekaert’te ek zam eylemleri başlıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa