23 Eylül 2023 04:45

"Depremzede öğrencilere kira yardımı sağlanmalı"

Malatya'da depremzede öğrenciler, 16 Ekim'de açılacak üniversitelerine gitmeden önce yeterli koşulların sağlanması için çağrıda bulunup barınma problemleri için destek sağlanması gerektiğini belirtti.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

Ekin Temmuz SALTIK
Deniz ADAR
Malatya

Malatya’da deprem sonrası üniversitelerin aldıkları kararlar her açıdan tartışılıyor. Öğrenciler yüz yüze eğitim kararını desteklerken, koşullar noktasında tepkili ve barınma sorununun büyük bir problem olacağına dikkat çekiyor. Alınan kararları Turgut Özal Üniversitesindeki öğrencilerle konuştuk.

3. sınıfa giden bir öğrenci “Şu an açılan üç fakülte var, diğer bölümler online olarak devam edecek. Öğrenciyi okula getirebilmek için teşvik etmek gerektiğini düşünüyorum, maddi ve manevi yardım sağlanması gerektiğini düşünüyorum. Öğrencilere kira yardımı sağlanmalı. En önemli konulardan biri öğrencinin yaşayacağı psikolojik bunalım ve yetersizlik olacaktır diye düşünmekteyim” diye konuştu.

"ÇALIŞMALAR HÂLÂ BİTMİŞ DEĞİL"

Depremzede öğrenci, kendi fakültesinin de ağır hasarlı olduğunu söyledi ve bu bilginin kendi öğretmenleri tarafından iletildiğini söyledi: “Halihazırda çalışmaları devam eden başka bir yerleşkeye gideceğimiz ve orada devam edeceğimiz haberi verildi. Fakat öğrendim ki devam edeceğimiz fakültenin de çalışmaları halen bitmiş değil. Bize verilen haberde depremden ağır hasar almış olan fakültede devam edeceğimiz bildirildi. Tam olarak işlerin nasıl yürütüldüğü neler yapıldığı konusunda bir bilgimiz yok”

"ŞEHRİN BİRÇOK YERİNE YURT YAPILMALI"

Bir başka 3. sınıf öğrencisi ise YÖK’ün bu kararı okullara bırakmasının doğru olduğunu belirterek, “Hasar tespitlerini bilenler oradaki rektörler, hocalar ve birebir orada yaşayanlardır. Bir yandan ise üniversiteye yeni gelecek öğrenciler için kalacak yer sıkıntısı bu konuda çok ön plandadır. Yıkılan yerlere yeni yapılar yapılmaya başlandı. En kısa zamanda da bu yapılara geçmemizi temenni ediyorum” diye konuştu.

Şehrin yurt kapasitesinin fazla olduğunu düşünmediğini, birçok arkadaşının mağdur olduğunu söyleyen öğrenci, “Şehrin birçok yerine özellikle yurt yapılması gerektiğini düşünmekteyim ve diğer eski yurtlara sağlamlık testinin yapılmasını gerekirse binanın tekrardan yapılmasını istiyoruz” dedi.

 3. sınıf öğrencisi sorunların, liyakatli ve doğru çalışmalar ve insanların daha sorumlu davranmaları, insan hayatının bu kadar ucuz olmadığının farkına varılması noktasında çözülebileceğini belirtti.

ÖNCEKİ HABER

Deprem bölgesinde üniversiteler yüz yüze eğitime hazırlanmadı, öğrenciler endişeli

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Görür: Diyarbakır'da komşunun depremini hissedeceksiniz, önlem alınmalı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa