24 Eylül 2023 13:33

Sezgin Tanrıkulu: Hakikatten ve onları ortaya çıkarmaktan vazgeçmeyelim

TSK hakkındaki sözleri nedeniyle hedef olan, hakkında soruşturma başlatılan CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu “Bu ağır ortamda hakikatten ve onları ortaya çıkarmaktan vazgeçmeyelim” dedi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

Güneydoğu Gazeteciler Cemiyetinin 37. Geleneksel Yılın Başarılı Gazetecileri Ödülleri dün düzenlenen törenle sahiplerine verildi. A Haber’den Sinan Yılmaz ile Mehmet Sıddık Bilge’nin “Deprem bölgesine yardıma gitti, ayağı kırıldı ancak enkaz başından ayrılmadı” haberi mansiyon ödülüne layık olurken; televizyon haberlerinde TRT World’den Jaffer Hasnain ile Faruk Yüce’nin “Enkazda 7 gün boyunca hayatta kalmayı başaran Baran’ın öyküsü” haberi birincilik ödülü aldı.

"‘MÜCADELE BU COĞRAFYADA BİTMEZ"

Törene TSK hakkındaki sözleri nedeniyle hedef gösterilen, hakkında hazırlanan fezleke Cumhurbaşkanlığına gönderilen CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu da katıldı. Burada konuşan Tanrıkulu “Diyarbakır Barosu olarak en büyük bedellerden birini Tahir Elçi’yi kaybederek ödedik. Özgür basında çalışan insanlar, gazeteciliğin bedelini yaşamlarıyla, hapisle ödediler. Hakikat mücadelesi ne olursa olsun bu coğrafyada bitmez. Ama şu bilinsin ki sizler olmadan bizler de olmayız. Bundan sonra da mutlaka dayanışma içinde olacağız. Bu ağır ortamda hakikatten ve onları ortaya çıkarmaktan vazgeçmeyelim” dedi.

TSK SÖZLERİ NEDENİYLE HEDEF OLDU

Sezgin Tanrıkulu, TSK hakkında söylediği sözler nedeniyle hedef gösterilmişti. Bağlandığı TV100 kanalında “TSK’nin yaptığı her şey eleştiriden azade değil. Biz milletvekiliyiz bunları sorgularız. TSK değil mi 12 Eylül’de faşist darbeyi yapan, bu ordu değil mi 15 Temmuz’da darbe girişimi yapan. Takip ettiğim davalar var Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinde, 15 köylüyü helikopterden atan TSK değil mi, AİHM kararıyla sabit hale gelen? TSK eleştiriden azade değil. Ordumuzdur, ordudur ama eleştiriden azade değildir. Eleştirel yaklaşırız, bizler de soru sorarız, doğru olup olmadığını sorarız. En azından TSK üzerinden bu tür şaibelerin kalkması amacıyla sorarız” diyen Tanrıkulu hakkında “halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik” ve “Devletin askeri ve emniyet teşkilatını alenen aşağılama” suçları gerekçesiyle hazırlanan fezleke Adalet Bakanlığına gönderilmişti. Bakanlık da Tanrıkulu’nun dokunulmazlığının kaldırılması istemiyle hazırlanan fezlekeyi TBMM’ye iletilmek üzere Cumhurbaşkanlığına göndermişti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan Tanrıkulu’na hakaretler yağdırarak “Sözde milletvekili ama terörist müsveddesi Mehmetçiğime nasıl hakaretler ediyor. Gereken dersi devlet olarak da yargı olarak da verme mükellefiyetimiz var” derken MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli de “Vatansızların bayraksızların TBMM’de yeri yoktur. PKK’ye sözcülük yapan bir suçluya Hazineden maaş verilmesi haramdır, günahtır. Bu çürümüşün milletvekilliği düşürülmelidir. Mahkeme yolu ardına kadar açılmalıdır” ifadelerini kullanmıştı. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Arhavi’de köylüler, HES'leri protesto etti

SONRAKİ HABER

Berlin’de daha iyi bir eğitim talebi için binler sokaktaydı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa