24 Eylül 2023 14:00

Berlin’de daha iyi bir eğitim talebi için binler sokaktaydı

Berlin’de "daha iyi bir eğitim’’ talebiyle eylem gerçekleştirildi. 100 milyarlık bütçenin savaş ve silahlanma yerine eğitime ayrılması talebi dile getirildi.

Fotoğraf: Evrensel 

Paylaş

Kamer ASLAN
Berlin

Berlin’de "daha iyi bir eğitim’’ talebiyle yapılan yürüyüş çağrısına yaklaşık 7 bin kişi katıldı. Dün saat 11:00'da Brandenburger Tor kapısında başlayan yürüyüş, Berlin Eyalet Başbakanlığı önünde son buldu.

Taşınan pankart ve dövizlerde hükümete seslenen kitle silahlanma yerine eğitime daha fazla bütçe, eğitim alanında yaşanan öğretmen ve eğitmen açığının yanı sıra, eğitim sisteminin acilen reforme edilmesi, eğitime acilen daha fazla bütçe ayrılması taleplerini dile getirdi.

Mitingde çeşitli kurumlar adına konuşmalar yapıldı.

Eğitim ve Bilim Sendikası (GEW) adına yapılan konuşmada eşit ve gelecek perspektifi olan, okul ve öncesi olan kreş sürecini kapsayan bir eğitim sistemi için gerekli maddi finansmanın sağlanması ve bütçenin ülkenin gayrisafi yurtiçi hasılasının yüzde 10’nu kapsaması gerektiği ifade edildi. Federal düzeyde acil bir eğitim zirvesinin, sadece hükümet yetkililerinin değil kurumların da katıldığı bir zirveye ihtiyaç olduğu dile getirildi.

GREV İLANI

Eğitim ve Bilim Sendikası 10-12 Ekim ‘de üç günlük uyarı grevi yapacağını ilan etti.

Veli ve öğrenci temsilcilikleri ve DİDF’in de katıldığı yürüyüşe, 100 milyarlık bütçenin savaş ve silahlanma yerine eğitime ayrılması talebi dikkat çekti.

Almanya’da 300 binden fazla eğitmen açığı bulunuyor. Önlem alınmazsa öğretmen açığının daha da artacağı uyarısı yapılıyor.
 

ÖNCEKİ HABER

Sezgin Tanrıkulu: Hakikatten ve onları ortaya çıkarmaktan vazgeçmeyelim

SONRAKİ HABER

DFG'den Sputnik grevine ziyaret: Dayanışmayı büyütmek gerek

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa