24 Eylül 2023 15:43

Şahintepe’de tahliye süresi doldu: “Haklıyız, direneceğiz"

Şahintepe Mahallesinde kentsel dönüşüme açılan adalarda yer alan Çetinkaya ailesinin evi için tahliye süresi cuma günü itibarıyla doldu. Mahalleli gece ve gündüz nöbet tutmaya devam ediyor.

Fotoğraf: Nisa Sude Demirel / Evrensel

Paylaş

Nisa Sude DEMİREL
İstanbul

Başakşehir Belediyesi’ne bağlı Şahintepe Mahallesinde kentsel dönüşüme açılan adalardan mahallenin yüzü aşkın gündür bahçesinde nöbet tuttuğu Çetinkaya ailesinin evi için tahliye süresi cuma günü itibarıyla doldu. Cuma gününden beri akşam tuttukları nöbete gündüz de devam eden mahalleli, evin bulunduğu ada için Başakkent AŞ’nin yetkisine yürütmeyi durdurma kararı geldiğini hatırlatarak bu hafta içi elektrik, su kesintisi için gelecek ekiplere izin vermeyeceklerini ifade ediyorlar.

"HAKLI OLDUĞUMUZ İÇİN DİRENİYORUZ"

Şahintepe Barınma Hakkı Meclisinden Nagihan Kamçi, "Dün maalesef davacıların olduğu bir adada da inşaata başlandı. Yolu kapattılar, itiraz ettiğimizde ‘Burası belediyenin yolu’ dediler. Hayır orası halkın yolu dedik. Sonrasında yol üstü olmasa da inşaat kamyonunu Çetinkaya ailesinin evinin önünden geçirmeye çalıştılar. Burada ‘kentsel dönüşüm’ bu anlayışla ilerliyor” dedi. Böyle bir anlayışa izin vermeyeceklerini ifade eden Kamçi, "Elektrik kesintisi için geldiklerinde de direneceğiz. Gece gündüz tuttuğumuz nöbete devam edeceğiz” diyerek kararlı olduklarını ifade etti.

Çetinkaya ailesinden Tayfun Çetinkaya yıkımın gerçekleşebilmesi için önce elektrik ve su kesintisi için gelineceğini söyleyerek, “Muhtemelen kolluk kuvvetleri eşliğiyle gerçekleşecek bu. Bunu engellemek için de mahalleli gece gündüz nöbet tutuyor. Mahkemeden çıkacak yürütmeyi durdurma kararını bekliyoruz” diye konuşuyor. Başakkent AŞ’nin yetkisinin iptali nedeniyle mahkemenin durdurma kararı vermesi gerektiğini ifade eden Çetinkaya, “Biz haklı olduğumuz için direniyoruz, tahliyeye de yıkıma da izin vermeyeceğiz” diyor.

NE OLMUŞTU?

Henüz Başakşehir Belediyesine ait Başakkent AŞ’nin kentsel dönüşüm için yetkisi yokken Çetinkaya ailesinin evinin etrafı metal bariyerlerle çevrilmiş, sonrasında Çetinkaya ailesinin evini de kapsayan 16 ada için belediye meclisinde kentsel dönüşüm için Başakkent AŞ’ye yetki devri kararı alınmıştı.

Sonrasında Çetinkaya ailesinin evi için satış kararı alındı. Dava açılmasıyla satış kararına yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Henüz mahkemeden herhangi bir tebligat gelmeden belediye eve tebligat göndererek yürütmeyi durdurma kararının kaldırıldığını, evin iki gün sonra satılacağını bildirdi. Ancak Başakkent AŞ’nin yetkisine yürütmeyi durdurma kararı geldi, daha sonra da yetki iptal oldu.

Euro 2024
ÖNCEKİ HABER

ABD’de otomotiv işçileri grevi yayılıyor: Etkili olacak mı?

SONRAKİ HABER

Kaş'ta çıkan orman yangını kontrol altına alındı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...