26 Eylül 2023 00:27
Son Güncellenme Tarihi: 27 Eylül 2023 00:23

Karabağ'da benzin depolama alanında patlama: Can kaybı 68'e yükseldi

Karabağ'da Hankendi-Askeran yolu yakınlarındaki benzin depolama alanında meydana gelen patlamada can kaybının 68'e yükseldiği bildirildi.

Görsel: Google Maps

Paylaş

Dağlık Karabağ'da, Hankendi-Askeran yolu yakınlarında bir benzin depolama alanında meydana gelen patlama ve sonrasında çıkan yangında hayatını kaybedenlerin sayısının 68'e çıktığı bildirildi.

Sebebi henüz açıklanmayan ve 25 Eylül akşam saatlerinde gerçekleşen patlama sonrası Hankendi'deki tüm hastaneler acil duruma geçerken, yaralılardan 7'sinin hayatını kaybettiği, kimliği belirlenemeyen 13 cansız bedenin de Adli Muayene Bürosuna nakledildiği bildirilmişti.

Bölge hükümeti yaptığı açıklamada, patlamada en az 68 kişinin öldüğünü ve 105 kişinin de kayıp olduğunu bildirdi. Patlama, bölgeyi terk etmek için acele eden etnik Ermenilerin, Azerbaycan'ın geçen haftaki askeri saldırısının ardından arabalarına yakıt almak için sıraya girdikleri sırada meydana geldi.

Revize edilen ölü sayısı, Ermenistan Sağlık Bakanı Anahit Avanesyan'ın Salı günü düzenlediği basın toplantısında 125 kişinin cesedinin Dağlık Karabağ'dan Ermenistan'daki adli tıp merkezlerine nakledildiğini söylemesinin ardından geldi. Avanesyan, en az 67 yaralının da ülkenin ulusal yanık merkezine nakledildiğini sözlerine eklemişti.

Karabağlı insan hakları savunucusu Keğam Stepanyan daha sonra hükümetin Telegram mesajlaşma uygulaması üzerindeki resmi kanalında 125 kişinin savaşa bağlı ölümler olduğunu açıkladı.

Salı günü yerel saatle 11 itibariyle, Stepanakert (Azerice adıyla Hankendi) Adli Tıp Muayene Bürosu tarafından patlama sonucu öldüğü teyit edilenlerin sayısı 68'e ulaşırken, 21 kişinin kimliği de doğrulandı.

Daha önce Dağlık Karabağ Sağlık Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Pazartesi gecesi meydana gelen patlamanın ardından acil durum çalışanlarının "çeşitli derecelerde yanıkları olan" 290 hastayı dört tıbbi tesise götürdüğü belirtilmişti.

Dağlık Karabağ'ın tıbbi kapasitesi ise yaralıların tedavisi için yeterli değil. Agos'un haberine göre Karabağlı insan hakları savunucusu Stepanyan, insanların hayatlarını kurtarmak için hava koridoruna acilen ihtiyaç duyulduğunu söyledi.

Ermenistan Sağlık Bakanlığı, dün gece yaptığı açıklamada, gece ve kötü hava koşulları nedeniyle ulaşımın imkansız olduğunu ancak çalışmaların sürdüğünü bildirmişti.

Karabağ Bilgi Merkezi Ermenistan'a sığınmak üzere yola çıkan sivilleri beklemeye, yaralıların taşınmasına öncelik vermeye çağırdı. 

Karabağ makamlarına göre onlarca insan patlamanın meydana geldiği tesiste yakıt için sıra bekliyordu. Azerbaycan'ın 10 aydır süren ablukası yakıtın yanı sıra gıda ve su sıkıntısına da yol açmıştı.

APA'nın haberine göre Azerbaycan, yaralılara yardım etmek amacıyla Stepanakert'e ilaç gönderdi. Rus barışı gücü doktorları da yaralılara yardım sağlıyor. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Tasarruf genelgesi rafta: Sağlık Bakanlığı lüks otel şartlı ihale açtı

SONRAKİ HABER

Bakan Yerlikaya: İnegöl Terkiner çetesi çökertildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa