26 Eylül 2023 09:40
Son Güncellenme Tarihi: 26 Eylül 2023 21:02

Erdoğan öğrenciye telefon ve bilgisayar desteğini açıkladı

AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kabine sonrası yaptığı açıklamada üniversite öğrencilerine cep telefonu ve bilgisayar desteğinin detaylarını açıkladı.

T.C. Cumhurbaşkanlığı yayınından ekran görüntüsü alınmıştır

Paylaş

Cumhurbaşkanlığı Kabinesi, üç haftalık aranın ardından bugün Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında Beştepe'de toplandı. 3 saat 45 dakika süren toplantının ardından Erdoğan açıklama yaptı. Üniversite öğrencilerine cep telefonu ve bilgisayar desteğinin detaylarını açıklayan Erdoğan, "Fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz" dedi.

Erdoğan'ın konuşmasından öne çıkanlar şu şekilde:

"Ülkemizi dünyada hak ettiği yere getirmenin mücadelesini veriyoruz. Dış politika kulvarında yoğun bir programımız vardı. 3 yılın sonunca 1,3 trilyon doları aşan bir ekonomik büyüklüğü ve 15 bin dolar kişi başı geliri yakalayacağız. Türkiye Yüzyılı biz ilan etmiş olsak da bu vizyon 85 milyonun tamamının milli hedefidir. Türkiye'yi büyütmek, güçlendirmek hepimizin ortak gayesidir. Hiçbir ayrım yapmadan milletimizin her bir ferdini OVP'ye destek olmaya davet ediyorum. Hem depremin yaralarını saracak hem de Türkiye'yi hedefleri ile buluşturacağız." 

ANAYASA AÇIKLMASI

"Ulucanlar Cezaevi'nde düzenlenen yeni anayasa sempozyumunda darbecileri nefretle anarken 12 Eylül mağdurlarını da saygıyla yâd ettik. Bir daha darbeler yaşanmamasını, milletimizin evlatlarını bir sağdan bir soldan mantığı ile asılmaması için daima teyakkuz halinde olacağız. Cumhur İttifakı olarak ülkemizi sivil ve özgürlükçü anayasaya kavuşturmak için yeni yasama döneminde çabalarımızı yoğunlaştıracağız."

ÖĞRENCİYE CEP TELEFONU DESTEĞİ

"Örgün eğitimindeki üniversiteli gençlerimize vaadimiz olan cep telefonu ve bilgisayar desteğini hayata geçiriyoruz. Üniversiteli gençlerimize piyasa satış fiyatı 9 bin 500 lirayı geçmeyen cep telefonu ve bilgisayarlar için toplamda 5 bin 500 liraya kadar teknolojik cihaz desteği vereceğiz. Cep telefonu için piyasa fiyatının yüzde 44,4'ünü bilgisayarlar için yüzde 16,7'sine kadar bir tutarda destek sağlayacağız. Bir hatla sınırlı olmak üzere 12 ay boyunca aylık ücretsiz 10 GB kota tanımlıyoruz. Gençlerimiz bu haklarını istedikleri üç mobil şebeke operatörlerinin üzerinden kullanabilecekler. Her iki desteğe ilişkin uygulama esasları bakanlıklarımızca belirlenecektir.

18 yaşına giren tüm gençlerimize 1 yıl süreyle geçerli olmak üzere Genç Kart vereceğiz. Bu karta sahip tüm gençlerimiz müze, tiyatro, sinema gibi kültür ve sanatsal etkinliklerden ücretsiz ya da indirimli faydalanabileceklerdir. Zaman içinde imkanları daha da genişleteceğiz."

"AİLE KURUMUNU GÜÇLENDİRECEĞİZ"

"Türkiye olarak toplumun ve insanlığın temeli olan aile müessesesinin korunmasının çabalarına bayraktarlık yapmakta kararlıyız. İlk adımımızı BM kürsüsünden verdiğimiz net mesajlarla atmış bulunuyoruz. Ülkemizde hayata geçireceğimiz özgün projelerle hem örnek olacak hem de aile kurumunun güçlendirilmesini sağlayacağız. Seçim döneminde milletimize verdiğimiz sözlerden biri de Aile ve Gençlik Bankası'nın kurulmasıydı.

Evlenecek gençlerin ekonomik açıdan desteklenmesini, evliliklerinin daha sağlam temeller üzerine inşa edilmesini amaçlayan projelerimizi tamamladık. Önümüzdeki günlerde, Cumhur İttifakı'ndaki ortaklarımızla Aile ve Gençlik Bankası'na dair kanun teklifini Meclisimizin takdirine sunacağız. Bankaya gelir tesis etmek amacıyla doğal gaz, petrol, madenlerden elde edilen devlet gelirlerinin belli bir kısmını buraya aktaracağız. Banka gelirleri tesis edilene kadar öncelikle aile ve gençlere yönelik pilot projeleri hayata geçirecek ve sonrasında  bu projeleri yaygınlaştıracağız. Yeni evlenen çiftlere faizsiz kredi imkanı sunacağız. Aile ve Gençlik Bankası gelirleri tesis edilene kadar bu uygulamayı pilot proje olarak deprem bölgesinde başlatacağız."

AZERBAYCAN-ERMENİSTAN AÇIKLAMASI

"Dün Gazi Mustafa Kemal'in Türk Kapısı olarak nitelendirdiği Nahcivan'daki kardeşlerimizle kucaklaştık. Nahcivan, jeopolitik konumu itibariyle de bizler için ayrı bir stratejik öneme sahiptir.

Operasyon sırasında sivillerin zarar görmemesi için tüm önlemler alınmıştır. İnsani yardımların ulaştırılmasında da Azerbaycan makamları olağanüstü çaba göstermişler dir. Yıllardır bölgedeki çözümsüzlükten beslenen kimi devletlerin iddialarının tamımı safsata ve iftiradan ibarettir.

Ermenistan'ın da dışarıdan ve diasporadan gelen bu tür kışkırtmalara prim vermemesini bekliyoruz. Ermeni halkının refahı, huzuru, esenliği; komşuları ile kavgadan değil, barıştan ve iş birliğinden geçmektedir.

Türkiye, bölgenin kalıcı barışa kavuşması için üzerine düşeni yapmaktan çekinmemiştir ve çekinmeyecektir. İnşallah Zengezur koridorunu da en kısa zamanda hayata geçirercek dost ve kardeş Azerbaycan ile karayolu ve demir yolu irtibatımızı Nahcivan üzerinden kesintisiz hale getireceğiz.

Komşumuz İran'ın da dahil olacağı ortak projelerle bölgemizi barış ve refah havzasına çevirmeyi istiyoruz. Kimseyi dışlamadan, böyle bir zeminde asli hedeflerinden kopmadan kalkınmasını sürdürmesi önemli bir başarıdır. Esasen biz 21 yıldır yaptığımız her işi, attığımız her adımı ve her neticeyi, karılaştığımız büyük zorluklara rağmen verdiğimiz tarihi mücadeleler sayesinde gerçekleştirmiş bir hükümetiz."

(HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da Yenikapı-Hacıosman metrosunda arıza nedeniyle aksayan seferler normale döndü

SONRAKİ HABER

Bekaert’te ek zam eylemleri devam ediyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa