26 Eylül 2023 17:47
/
Güncelleme: 18:35

Trendyol Genel Merkezi önünde eylemde olan depo işçileri gözaltına alındı

Sendikalaştıkları için işten atılan Trendyol depo işçileri, Maslak’ta bulunan Trendyol Genel Merkezi önüne gelerek basın açıklaması yaptı. İşçiler muhatap bulana kadar genel merkez önünden ayrılmayacaklarını söyledi. Açıklamanın ardından oturma eylemine geçen işçiler gözaltına alındı.

Sendikalaştıkları için işten atılan Trendyol depo işçileri eylemlerinin 30. gününde örgütlü oldukları PTT-SEN ve DGD-SEN ile beraber İstanbul Maslak’ta bulunan Trendyol Genel Merkezi önünde toplanarak muhatap bulana kadar genel merkez önünden ayrılmayacaklarını, geceli gündüzlü nöbet tutacaklarını duyurdu.

Açıklama sonrası Trendyol Genel Merkezi önünde oturan işçileri ablukaya alan polis, işçileri gözaltına aldı. İşçiler bu esnada, "Direne direne kazanacağız", "İşçiyiz haklıyız, kazanacağız" sloganlarını attı.

Trendyol depo işçileri

Fotoğraf: MA

DGD Sen Genel Başkanı Neslihan Acar, PTT Sen Genel Başkanı Süleyman Şen ve 15 işçi gözaltına alınırken, gözaltına alınanların nereye götürüldüğü öğrenilemedi.

NE OLMUŞTU?

Trendyol’un İstanbul Esenyurt’taki deposunda çalışan işçiler, kötü çalışma koşullarına karşı PTT-SEN’de örgütlenmiş, daha sonra küçülme bahanesiyle işten atılmıştı. Kıdem ve ihbar tazminatı dahi hiçbir hakkını alamayan işçiler, arasında kod-29 ile atılanlar ise işsizlik maaşı dahi alamıyor yeni bir iş bulamıyor. (İstanbul/EVRENSEL)

EVRENSEL'İNMANŞETİ

İşçiye, düşman hukuku

İşçiye, düşman hukuku

Patronların yüzde 30 zam dayatmasına karşı yayılan grevleri engellemek için adeta düşman hukuku uygulanıyor: Besleme basın devreye sokuldu, valilik eylemleri yasakladı, e-devletten sendika üyeliği engellendi, işçilerin önüne polis-jandarma barikatı çekildi, gözaltılarla gözdağı verildi… Hiçbirinden sonuç alınamayınca ‘suç icadı’yla BİRTEK-SEN Başkanı Mehmet Türkmen tutuklandı.

BİRİNCİSAYFA
SEFERSELVİ
16 Şubat 2025 - Sefer Selvi

Evrensel'i Takip Et