27 Eylül 2023 13:02

İYİ Partiden anayasa değişikliğinde destek şartı

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, AKP'li Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın anayasa değişikliği çağrısına, "Hükümetin parlamenter sisteme dönüşle ilgili düşüncesi olursa destek veririz" diye yanıt verdi.

Erhan Usta | Fotoğraf: DHA

Paylaş

İYİ Parti Grup Başkanvekili Erhan Usta, AKP'li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın anayasa değişikliği çağrısına dair açıklamalarda bulundu.

Usta, konuyla ilgili "yeni anayasa" kavramını değil, "anayasa değişikliği" kavramını kullanmayı tercih ettiklerini söyledi: “Yeni anayasa dediğinizde her şey farklılaşıyor. Devletin şekli, sistemi, Türk vatandaşlığı, hatta Türk bayrağı bile tartışılıyor. Biz bunları tartışmayız."

Hükümetin parlamenter sisteme dönüşle ilgili bir düşüncesi olursa buna destek vereceklerini belirten Usta, “Ama Cumhur İttifakının böyle bir düşüncesi yok” dedi.

"SEÇİM SONRASINA BIRAKILMALI"

Anayasanın ilk 4 maddesi ile 66. maddesinin hiçbir şekilde müzakere edilmemesi gerektiğini öne süren Usta, “Ayrıca anayasa değişikliğinin yerel seçim sonrasına bırakılmasını istiyoruz" dedi.

Anayasayı siyasi rekabetin parçası yapmamak gerektiğini söyleyen Usta, "Anayasa değişikliğinin seçim argümanı haline gelmemesi lazım. Seçim öncesi yapılırsa iş tıkanır ve çalışmadan sonuç alınamaz. Seçim sonrasında Türkiye'nin seçimsiz bir 4 yılı var. Sağduyuya dayalı ve en geniş katılımın sağlandığı anayasa değişikliği bizim de özlemimiz. Bu konuda katkı vereceğiz. İYİ Parti olarak biz de hazırlıklarımızı yapıyoruz. Genel Merkezde anayasa değişikliği konusunda bir komisyon oluşturuldu. Hangi maddede nasıl bir değişikliğe ihtiyaç var, Bunlar çalışılıyor” diye konuştu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Milyonlarca işçiden Adalet Bakanlığına ortak çağrı: SES’e beraat!

SONRAKİ HABER

Öğretmene önlük dayatmasına tepki: Tek tip önlük değil, öğrencilere ücretsiz yemek verilsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa