28 Eylül 2023 04:07
/
Güncelleme: 03:14

İmamları henüz göremedik dört gözle (!) bekliyoruz

Atanacak olan imamların okulda istediği gibi dolaşıp kendince öğrencilerden yanlış olan davranışları değiştirmeye çalışacak olması bütün öğrenciler için kısıtlayıcı bir durum.

İmamları henüz göremedik dört gözle (!) bekliyoruz

Fotoğraf: Pixabay

Suphi Koyuncuoğlu Anadolu Lisesi öğrencisi

İzmir

Bildiğiniz üzere bu eğitim döneminin gündemi ÇEDES projesi. Ancak hala çoğu öğrencinin bu projeden haberi yok, bilenler ise okullara imam atanmasının ne denli kısıtlayıcı bir durum olduğunu bilmiyor. Şunu söyleyebilirim ki, şu an İzmir’deki bilindik okullara imam ataması henüz olmadı. Çoğu okulda atama kâğıt üzerinde bırakıldı. Kendi okulumda da bir imam ile karşılaşmadım ancak okula kâğıt üzerinde atanan imamdan öğrencilere bahsedilmiyor. Öğrencilerin, okulunda olup bitenler hakkında bilgi almaları en temel haklarından biridir ancak okulların bizimle bir şeyleri paylaşmaması kafamızda soru işaretleri olmasına yol açıyor.

BİR ŞEY DEĞİŞMEDİĞİNİ DÜŞÜNENLER VAR

Diğer bir önemli kısım ise öğrencilerin, okulda açıkça din propagandası yapan imamların büyük bir değişim olmadığını düşünmesidir. Öğrencilerin bu şekilde düşünmesinin en büyük sebeplerinden biri eğitim hayatları boyunca zorunlu olarak, ağırlıklı İslam içeren din dersleri görmelidir. Hayatları boyunca laik eğitimden uzak bir eğitim gören öğrenciler laik eğitim görmek istediğimiz okullara imam atamasının ciddiyetini de fark edemiyor.

Atanacak olan imamların okulda istediği gibi dolaşıp kendince öğrencilerden yanlış olan davranışları değiştirmeye çalışacak olması bütün öğrenciler için çok kısıtlayıcı bir durum. Okulda bu imamların düşüncelerinin herkese dikte edilmesi ise İslam propagandasıdır.

Bu durum karşısında ilk olarak yapmamız gereken şey öğrencilerin farkındalığını arttırmak olmalıdır. Olayların bilincinde olan öğrenciler sayesinde projeye karşı çıkmalıyız. Dini baskıyı üzerimizden kaldırmalıyız.

Evrensel'i Takip Et