28 Eylül 2023 05:44

Daha okul başlamadan mağduriyet başladı

Daha önce duyduklarımdan KYK yurdu çıkmaz diye düşünüyordum ama çıktı. Fakat neredeyse Ankara’nın diğer ucunda, Çubuk’ta…

Kaynak: Feepik

Paylaş

İşletme Bölümü öğrencisi

Hacettepe Üniversitesi

 

Hacettepe’yi yeni kazandım. Daha önce duyduklarımdan KYK yurdu çıkmaz diye düşünüyordum ama çıktı. Fakat neredeyse Ankara’nın diğer ucunda, Çubuk’ta. KYK yurdu çıktığı için de kampüs içerisindeki yurtlar veya öğrenci evleri çıkmadı. Ben de son çare olarak özel yurda çıkmak zorunda kaldım. Çünkü bilmediğim bir şehirde, şehrin diğer ucundan her gün okula gelme gibi bir şansım yoktu. Yurdun şartlarından bahsedeyim mi? Yurda neredeyse ev kirası parası veriyorum. Ancak bu paraya yemek bile dâhil değil. O kadar ücrete her şeyin dâhil olmasını bekliyorsunuz ama değil.

Üstelik ben bir şekilde imkânlarım el verdiğince özel yurda çıkabildim ama bu şansa sahip olmayan, okula ulaşımı 2-3 saat süren KYK yurtlarında kalmak zorunda olan binlerce öğrenci var. Daha okula başlamadan karşılaştığımız sorunlar bunlar, herhangi bir şekilde adaletin olmadığını gördük maalesef. Ayrıca yurdun yakınında okuyanları uzaktaki yurtlara yerleştirdiler çoğunlukla. Nakil aldırmak istersek de aldıramadığımız takdirde özel yurtların çoğunluğunda kontenjan dolduğundan dolayı daha büyük bir çıkmaza girmiş olacağız. Binlerce öğrenciyi mağdur etmek bu kadar kolay olmamalı.

BİR HAFTALIK İHTİYACI BİR AY İÇİN VERİYORLAR

Umarım en kısa zamanda çözülebilir tüm sorunlar. Geçimimi bu koşullarda nasıl sağlayabilirim diye düşündüğümde ilk olarak KYK bursu geliyor aklıma ama şunu diyebilirim ki bana çıkma ihtimalini görmüyorum. Kredi alırım diye düşünüyorum. Fakat miktarını göz önünde bulundurunca neredeyse bir haftalık ihtiyacı bir ay için veriyorlar. KYK yurtlarında kalan biri için düşünürsek yemek ve yurt ücreti toplamı zaten bursu geçiyor. Gerçekten 1250 TL’nin öğrenciye yetmesini mi bekliyorlar? Daha fazla kişinin ses çıkarmasıyla en azından öğrenciyi biraz daha rahatlatacak bir miktara getirilebilir.

ÖNCEKİ HABER

MESEM’li olmanın dayanılmaz ağırlığı

SONRAKİ HABER

Mücadelemize yeni bir alan: Edebiyat A Kapı Podcast

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa