28 Eylül 2023 16:28

İstanbul'da yağmur sonrası birçok yerde su taşkını yaşandı

Sabah saatlerinde İstanbul'da yağmur sonrası birçok yerde su taşkını yaşandı.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

İstanbul’da sabah saatlerinde başlayan ve öğle saatlerinde şiddetini artıran yağış birçok bölgede su taşkınlarına neden oldu. Yağmurun ardından Büyükçekmece, Başakşehir, Arnavutköy, Küçükçekmece ve Gaziosmanpaşa ilçelerinde altyapı sorunları nedeniyle yollar göle döndü. Vatandaşların çoğu biriken suların içinden yürümek zorunda kaldı, bazı iş yerlerini su bastı, araçlar yollarda mahsur kaldı.

Yağmur, İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde ise sel etkisi yarattı. Arabalar hareket edemedi, işçiler ve öğrenciler evlerine gidebilmek için göle dönmüş yollardan geçmek durumunda kaldı.

ARNAVUTKÖY'DE DERE TAŞTI; YAŞLI ÇİFT SON  ANDA KURTARILDI 

Arnavutköy'deki şiddetli yağış sonrası Haraçcı Sazlıbosna caddesindeki Türkköşe deresi taştı. Dere çevresinde bulunan birçok ahırı su bastı. Dere çevresindeki konteynerlerden biri sel suyuna kapıldı. O anlar cep telefonu kamerasına yansıdı.

Dere yatağında ev ve ahırı bulunan yaşlı bir çift vatandaşların yardımıyla kurtarıldı. Yaşlı çiftin ahırda bulunan hayvanları ise, çevredekilerin yardımıyla çıkarıldı.

Tayakadın Türkköşe Mevkii'nde dere taştı. Bir konteynerde kalan işçilerden biri suya kapılmamak için ağaca tutuldu. Sel ortasında bekleyen işçiyi kurtarmak için kepçeli operasyon düzenlendi. Kepçe ile kurtaran işçi alkışlarla güvenli alana götürüldü.

BAYRAMPAŞA'DA BİR KADIN ÇEVREDEKİLER TARAFINDAN KURTARILDI

Bayrampaşa Orta Mahalle'de sağanakla birlikte yolda sel oluştu. Kaldırımda ilerleyen bir kadın yolun karşısına geçmeye çalışırken sele kapıldı. Sürüklenen kadının çevredekiler tarafından kurtarıldığı öğrenildi.

BAŞAKŞEHİR'DE YAĞMUR NEDENİYLE MAHSUR KALAN ARAÇLAR ÇEKİLDİ

Başakşehir'de etkili olan sağanak yağışın ardından mahsur kalan araçlar çekicilerle çekilmeye başlandı. Süleyman Demirel Bulvarı'nda mahsur kalan araçlar çekici yardımıyla çekilmeye başlanırken bazı otomobillerin tamamen suya gömüldüğü görüldü.

GAZİOSMANPAŞA'DA TRAMVAY İSTASYONUNU SU BASTI

Gaziosmanpaşa'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle Topkapı - Mescid-i Selam Tramvay Hattının Taşköprü istasyonunu su basarken Mecidiyeköy viyadükte de su baskını yaşandı. Araçlar, suyla dolan yolda ilerlemekte güçlük çekti. İkitelli Organize Sanayi Bölgesi'nde ise bir moto kurye sürüklendi. Kurye, vatandaşın yardımıyla kurtulurken, motosiklet suya kapıldı.

İstanbul Büyükçekmece'de de sağanak yağış nedeniyle Mustafa Kemal Bulvarı'nda su birikintileri meydana geldi. Mimar Sinan mahallesi Cumhuriyet Caddesi'nde bazı işyerlerinin önündeki rögarlar taştı.

TRAMVAY VE TELEFERİKTE AKSAMA

Etkili olan sağanak yağışın ardından açıklama yapan Metro İstanbul, yağış nedeniyle bazı tramvay ve teleferik seferlerinde aksamalar yaşandığını kaydetti. Açıklamada, "TF1 Maçka-Taşkışla ve TF2 Eyüp-Piyer Loti Teleferik Hatlarımız hava muhalefeti nedeniyle işletmeye kapatılmıştır. T4 Topkapı - Mescid-i Selam Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Topkapı ve Kiptaş-Venezia istasyonları arasında yapılmaktadır. T5 Eminönü-Alibeyköy Cep Otogarı Tramvay Hattımızda yoğun yağış nedeniyle seferlerimiz Eminönü-Üniversite istasyonları arasında yapılmaktadır" ifadeleri kullanıldı.

Yağışların ve su baskınlarının ardından açıklama yapan İstanbul Valisi Davut Gül, "Bunu dün de uyardık bugün de uyarıyoruz. İstanbul yarın öğlene kadar yoğun yağış alacak. Özellikle sel basma riski olan bölgelerde vatandaşlarımızın bulunmamalarını, bodrumlarda kalmamalarını ve vatandaşlarımızın 112'yi aramalarını istirham ediyoruz" açıklamasında bulundu.  (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Harry Potter serisinin Dumbledore'u Michael Gambon hayatını kaybetti

SONRAKİ HABER

Çorum’da bir kadın ayrıldığı erkek tarafından cadde ortasında bıçaklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa