30 Eylül 2023 17:09

Kılıçdaroğlu’ndan kayyum tepkisi: Kayyum atayacaksanız millet neden oy kullandı?

Urfa’da konuşan Kemal Kılıçdaroğlu, Halkın seçtiği belediye başkanını görevden alırsanız, bu ahlaki ve siyasi meşruiyet olmaz. Kayyum atayacaksanız millet neden oy kullandı” diye sordu.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Urfa’da’da düzenlenen "CHP Bölge Çalıştayı"na katıldı. Kentte bulunan bir otelde gerçekleştirilen çalıştaya, CHP milletvekilleri ve belediye başkanları katıldı.

Çalıştayda konuşan Kılıçdaroğlu, 2024 yerel seçimleri için startı Urfa’da verdiklerini duyurdu. Urfa’nın tarihi önemine vurgu yapan Kılıçdaroğlu, kentte her yıl göç etmek durumunda bırakılan on binlerce mevsimlik işçi olduğunu söyledi. Kılıçdaroğlu, “Mevsimlik işçileri kaç siyasetçi gördü? Sigortasız, sahipsiz milyonlar var. İktidardakiler ceplerini doldurmaktan başka ne yapıyorlar? Anaokula giden çocukların öğünlerini kestiler. Fakirlik bizim kaderimiz mi? Toprak var. GAP var. Dünyanın en büyük barajı var. Yatırımlar yapılacaktı. Nasıl oluyor da çiftçi hala suya erişemiyor” diye sordu.

“ÜLKEDE ADALET YOK”

Urfa başta olmak üzere Türkiye’nin en büyük sorunlarının başında uyuşturucu sorunu geldiğinin altını çizen Kılıçdaroğlu, uyuşturucunun milli güvenlik sorunu olduğunu kaydetti. Ülkede adalet olmadığını dile getiren Kılıçdaroğlu, kayyum atamaları ve Gezi Davası’nda tutuklu bulunan Türkiye İşçi Partisi (TİP) Hatay Milletvekili Can Atalay’ın serbest bırakılmamasına tepki gösterdi.

YURTTAŞTAN KAYYUM TEPKİSİ

Kılıçdaroğlu, devamında şunları söyledi “Halkın seçtiği belediye başkanını görevden alırsanız, bu ahlaki ve siyasi meşruiyet olmaz. Siz kayyum atayacaksanız millet neden oy kullandı? Mahkumiyet kararı yok ama ben seni görevden aldım. Bu demokrasi değil. Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) başvuru yapılıyor ve ‘Ben milletvekili olmak istiyorum’ deniliyor. Gerekli evraklar veriliyor. Hakimler de ‘Sen seçime girebilirsin’ diyor ve kazanıyor. Hapisten çıkması lazım çünkü seçildi. Ama çıkarmıyor. Neden çünkü bu iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti yok.”

Kılıçdaroğlu, kayyum politikasını eleştirdiği esnada kalabalık arasından bir yurttaş, kayyum atanan HDP’li Pirsûs Belediyesi için “Menzil tarikatı yönetiyor” dedi.

EMİNE ŞENYAŞAR

AKP eski milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınlarının saldırısında eşi ve 2 oğlunu kaybeden Emine Şenyaşar’ın sürdüğü adalet mücadelesini hatırlatan Kılıçdaroğlu, “Emine Şenyaşar’ı hepiniz bilirsiniz. Soyadı gibi Şenyaşar olması gerekirken hüzünlü. Hastanede kocasının başına tüp vurularak öldürdüler. Hastanede görüntüler kaybedildi. Görüntülerin kaybedilmesine göz yuman iktidarın ahlaki ve siyasi meşruiyeti olabilir mi? 8 savcı iddianame hazırlamaktan korktu. Eşi ve 2 oğlu katledildi ama hala adalet yok” dedi.

Çalıştay, yerel yönetim ile ilgili düzenlenen animasyonun gösterimiyle son buldu. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

TBMM yasama yılı yarın açılıyor: “Yalanları dinlemeyeceğiz, mücadele alanlarında olacağız”

SONRAKİ HABER

Prof. Dr. Hakan Yiğitbaşoğlu: Seyfe Gölü’nü DSİ projesi kuruttu!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa