01 Ekim 2023 15:13

İsviçre’de on binler iklim krizine karşı acil önlem için yürüdü

Bern’de bir araya gelen 60 binden fazla kişi, seçimler öncesi düzenledikleri yürüyüşle iklim kriziyle mücadele için daha sert politikalar talep etti.

Fotoğraf: @climalliancech/Twitter

Paylaş

İsviçre’nin başkenti Bern’de toplanan 60 binden fazla kişi, ulusal seçimlere bir aydan az bir süre kala iklim kriziyle mücadele için daha sert politikalar talep etti.

İsviçre’nin buzulları iki yıl içinde yüzde 10 oranında küçülürken, küresel oranın iki katından daha fazla ısınan ülkede eylül ayı, kayıtlara geçen en sıcak ay oldu.

Yürüyüşe katılanlardan Greenpeace'ten Georg Klingler, Reuters’a yaptığı açıklamada, “Hükümet yeni yolları onayladığı ve iklim yasasını geciktirdiği için pek çok kişi umudunu kaybediyor. Ama bugün güçlüydük” dedi.

Yeşiller Partisi, “Parlamento, burjuva çoğunluğuyla iklimin hızlı, tutarlı ve etkili bir şekilde korunmasını engelliyor” açıklaması yaptı. 22 Ekim’de yapılacak seçimlere atıfta bulunan partiye göre, “Bir sonraki seçimlerde bir değişikliğe ihtiyaç var”.

İsviçre’nin politikaları Climate Action Tracker (İklim Eylemi İzleyicisi) araştırma konsorsiyumu tarafından “yetersiz” olarak değerlendiriliyor.

Seçmenler haziran ayında, firmalara ve tüketicilere yenilenebilir enerjiye geçmeleri için mali teşvikler vererek emisyonları 2050 yılına kadar net sıfıra indirmeyi amaçlayan bir iklim yasası taslağını onayladı. Ancak hükümet yasanın 2025 yılına kadar yürürlüğe girmeyeceğini söyledi.

(DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Bir yılda 1.5 milyon çocuk okuldan uzaklaştı: Örgün öğretimde azalma, okuldan kopuşlarda artış var

SONRAKİ HABER

Sağlıkta şiddet | Kurşun bu kez sıyırdı!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa