02 Ekim 2023 14:13

ODTÜ Mezunları Derneği Başkanı aracıyla kampüse alınmadı, '2090’a kadar yasak' denildi

ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baki Arslan, aracıyla kampüse alınmadı. Girişinin 2090 yılına kadar yasak olduğu söylenen Arslan'a bir gerekçe sunulmadı.

Fotoğraf: Ayrıntılı Bilgi/Wikimedia Commons (CC BY-SA 4.0)

Paylaş

ODTÜ Mezunları Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Baki Arslan'ın kampüse aracıyla girişi engellendi. Arslan'a, güvenlik görevlisi tarafından 2090 yılına kadar araçla giremeyeceği söylendi ancak bir gerekçe ya da yazılı karar sunulmadı. Dernek tarafından yapılan açıklamada yapılanın kabul edilemez olduğu belirtildi.

Baki Arslan'ın kampüse alınmadığı bilgisini X (twitter) hesabından duyuran ODTÜ Mezunları Derneğinin açıklamasında, "Yönetim kurulu başkanımız 2090 yılına kadar yasaklı olduğu söylenerek kampüse alınmadı. Yasak kararına dair herhangi bir gerekçe bildirilmezken, yazılı bilgi talebimiz de karşılıksız kaldı” ifadeleri yer aldı.

Aynı açıklamada daha önce de farklı zamanlarda farklı yönetim kurulu üyelerinin de kampüse girişi sırasında yasaklı oldukları gerekçesiyle kampüse alınmadığı belirtildi. Açıklamada, verilen dilekçelerin yanıtsız kaldığı söylenirken “Kimin, neye dayanarak verdiği belli olmayan bu kararlar kabul edilemez. Yapılan bu keyfi muamelenin hukuki olarak da takipçisi olacağız” denildi.

(Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Sağlık emekçilerinin yaşadıkları sorunlar ve talepleri neler? - Kubilay Yalçınkaya | Sağlık Olsun

SONRAKİ HABER

Şile'de dere taştı, tarım arazileri, seralar ve bungalovlar su altında kaldı, deniz kahverengi oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa