02 Ekim 2023 20:25

İzmir’de ilkokuldaki tacize velilerden tepki: Çocuklarımız güvenli ortamda eğitim görsün

Alsancak Melih Özakat İlkokulunda yaşanan tacize tepki gösteren veliler, "Kaygılı ve güvensiz hissediyoruz. Çocuklarımız güvenli ortamda eğitim görsün" dedi.

Fotoğraf: Evrensel

Paylaş

İzmir’in Konak ilçesine bağlı Alsancak Melih Özakat İlkokulunda, 25 Eylül pazartesi günü okula bilgisayar tamiri için gelen erkek bir şahısın, okulun kızlar tuvaletine girerek kız öğrencileri taciz ettiği iddia edildi. Veliler yaşanan olaya ilişkin şahıstan şikayetçi olurken, şahıs adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı.

Duruma tepki gösteren veliler bugün İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamaya Eğitim Sen İzmir 1 No’lu Şube de destek verdi. Veliler adına basın açıklamasını Hatice Esra Karasu okudu.

Salih İşgören İlkokulunun okulların açılmasına kısa süre kala depreme dayanıksız olduğu gerekçesiyle yıkım kararı alınarak, Alsancak Melih Özakat İlkokulu ile birleştirildiğini söyleyen Karasu, maksimum 25 kişilik olan sınıfların ikili sisteme geçilerek 30-40 öğrencinin sıkıştırıldığı sınıflara dönüştürüldüğünü aktardı.

GELEN KİŞİLER REFAKATSİZ ŞEKİLDE OKULA ALINIYOR”

Karasu, “Melih Özakat İlkokulu binasında bir sınav merkezi bulunmakta ve öğrencilerin ders saatlerinde sınava gelen kişiler güvenlik tarafından içeri kimlik bildirimi yapılmadan alınmaktadır, hatta bu kişiler öğrenci kantinine gidip cep telefonu vb. eşyalarını teslim edebilmekte ve serbest dolaşıma tabii şekilde okulda bulunmaktadır. Güvenlik personeli ve okul idaresi, okula tadilat, ısınma, gıda, bilgisayar tamiri gibi durumlar söz konusu olduğunda okula gelen ilgili kişileri denetlemeden, kimlik bildirimi olmaksızın, refakatsiz şekilde okula alınmasına izin vermiştir” dedi.

ŞAHIS ÇOCUKLARIMIZ İÇİN TEHDİT OLUŞTURMAKTADIR”

25 Eylül günü de bilgisayar tamiri için gelen erkek bir şahısın kimlik sorulmadan, denetlenmeden güvenlik tarafından içeri alındığını belirten Karasu, “Okul yetkilisi tarafından refakat edilmeden okul içinde serbest zaman geçirerek kız öğrenci tuvaletine gizlenip 2 kız çocuğuna tacizde bulunmuştur ve aileler suç duyurusunda bulunmuştur. Şahıs denetimli serbestlikle salı verilmiştir. Eli kolu serbest şekilde ortalıkta dolanan bu şahıs çocuklarımız için tehdit oluşturmaktadır, biz anne babalar son derece kaygılı ve güvensiz hissetmekteyiz” diye konuştu.

MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ GÖREVİNİ YAPSIN”

Olayın güvenlik sorunundan dolayı yaşandığını dile getiren Karasu, “Biz veliler olarak, çocuklarımızın güvenli bir ortamda eğitimlerine devam etme hakkını talep etmekteyiz. Çocuklarımıza fiziken bakımları yapılmış, eğitim öğretime hazır okullarda, güvenli ve korunaklı bir okul ortamında eğitim alacakları koşulları hazırlamak İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğünün görevidir. Bu nedenle, İzmir İl Milli Eğitim Müdürünü uyarıyoruz ve gerekli önlemleri alması konusunda görevini yapmaya davet ediyoruz. Biz veliler, bu koşullar sağlanana kadar, karşımızda bu ciddiyette ve liyakatte sorumlular görene kadar çocuklarımız için mücadele edeceğiz. Bir kereden çok şey olur! Ve bizler bugün bu okulda bunu tekrar gördük ve hatırladık” dedi.

Açıklama sonrası veliler İl Milli Eğitim Müdürlüğüne şikayet dilekçelerini verdi. (İzmir/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Suç: haber yapmak, kaynaklarla görüşmek, çekim yapmak | Gazeteciler bu hafta da adliyede olacak

SONRAKİ HABER

Samsun emek ve demokrasi güçlerinden Gezi cezalarına tepki: Gezi milyonların isyanıdır

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa