06 Ekim 2023 08:39
Son Güncellenme Tarihi: 06 Ekim 2023 14:31

14 ilde polis baskınları: En az 75 kişi gözaltına alındı

14 ilde yapılan polis baskınlarında en az 75 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında çok sayıda siyasetçi bulunuyor.

Fotoğraf: MA

Paylaş

İçişleri Bakanlığı yerleşkesinde yer alan Emniyet Genel Müdürlüğüne dönük 1 Ekim'de gerçekleştirilen saldırı sonrası başlatılan gözaltı operasyonları bugün de devam etti.

İzmir, İstanbul, Muğla, Bursa, Eskişehir, Kilis, Kocaeli, Batman, Hakkâri, Mardin, Diyarbakır, Ağrı, Bitlis ve Şırnak'ta yapılan polis baskınlarında en az 75 kişi gözaltına alındı.

GAZETECİ KANBAL'A "ÖRGÜT PROPAGANDASI" SUÇLAMASI

Mardin'de yapılan ev baskınında Mezopotamya Ajansı (MA) muhabiri Ahmet Kanbal gözaltına alındı. Tutulduğu İl Emniyet Müdürlüğünde avukatıyla görüşen Kanbal’ın “terör örgütü propagandası yapmak" ile suçlandığı öğrenildi. Söz konusu iddiaya, Kanbal’ın sosyal medya paylaşımları ve yaptığı haberlerin gerekçe gösterildiği belirtildi.

Ahmet Kanbal ifadesinin ardından serbest bırakıldı. “Terör örgütü propagandası” suçlaması yöneltilen Kanbal, İl Emniyet Müdürlüğündeki ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

SİYASETÇİLER GÖZALTINDA

Hakkâri'nin Yüksekova ilçesinde de sabah saatlerinde birçok eve baskın düzenlendi. Ev baskınlarında gözaltına alınan bazı isimler şöyle: Yeşil Sol Parti Milletvekili Öznur Bartın’ın danışmanı Yasin Akdağ, Bahtiyar Bor, Vedat Özeken, Savaş Akdoğan, Uğur Şedal, Barış Özçük, Agit Koca, Serhat Aşkan ve İsa Terzioğlu.

Özçük ve Özeken’in evlerine yapılan baskında, polislere tepki gösteren aile fertlerinin darbedildiği aktarıldı.

İzmir'de yapılan ev baskınlarında HDP İl Eş Başkanları Berna Çelik ve Çınar Altan, HDP Buca İlçe Eş Başkanı Nihat Türk ile Azize Çelik, Şenay Ulusan ve Dilan Ulusan gözaltına alındı.

MÜCADELE BİRLİĞİ GAZETESİNE POLİS BASKINI

Mücadele Birliği gazetesi, sosyal medya hesabından, gazeteye baskın düzenlendiği duyurdu. Paylaşımda, Önsöz Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Songül Yücel ile derginin yazı kurulunda yer alan Sena Şat'ın gözaltına alındığı belirtildi.

Gözaltı gerekçesinin "örgüt üyeliği" olduğu belirtilen paylaşımda, "Bu sabah evleri basılan Mücadele Birliği okullarından biri de Nuran Güvenilir oldu. Son günlerde devrimci ve yurtseverlere art arda yapılan operasyonlar, devrimcileri durduramayacaktır. Gözaltılar serbest bırakılsın. Mücadele Birliği gazetesi de sabah saatlerinde kapısı kırılarak basıldı" denildi.

Baskında kitap ve evrakların dağıtıldığı, fotoğraf makineleri ve bilgisayarlara el konulduğu aktarıldı.

Mücadele Birliği Platformu Temsilcisi Muhammed Hizmetçi ve Devrimci Öğrenci Birliğinden Ezgi Yergin de ev baskınlarında gözaltına alındı. 

Mecidiyeköy’de bulunan Ayışığı Ekin Sanat Derneğine de baskın düzenlendi. Dernek binasında 3 yıl önce hayatını kaybeden platform üyesi Vefa Serdar için hazırlanan kütüphane dağıtıldı.

KOCAELİ, İSTANBUL, MUĞLA VE BURSA...

Kocaeli, İstanbul, Bursa ve Muğla’da yapılan ev baskınlarında da en az 11 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanların isimleri şöyle: HDP Kocaeli İl Eş Başkanı Aynur Sento, HDP Gebze İlçe yöneticisi Şaziye Zorba, HDP Kartal İlçe Örgütü yöneticisi Bülent Turan, eski HDP İstanbul İl Örgütü yöneticisi Fener Günana, Şenay Bütün, Semine Güneş, Abdurrahim Demirkaya, Ahmet Akboğa, Ezgi Akçukur, Veli Akbulut ve Ayşe Berktay.

5 GÜNDE 200'DEN FAZLA GÖZALTI, 5 TUTUKLAMA

Ankara'daki saldırı sonrası başlatılan gözaltı operasyonlarında 5 günde en az 246 kişi gözaltına alındı, 5 kişi tutuklandı.

2 Ekim'de İstanbul ve Kırklareli'de 20 kişi gözaltına alındı. Dün 16'sı serbest bırakılırken, Mehmet Akçiçek, Bülent Yıldırım, Umut Kahraman Ezber ve Zeynel Azadi tutuklandı.

3 Ekim'de 16 ilde yapılan operasyonlarda en az 55 kişi gözaltına alındı. Gözaltında tutulan 20 kadın, önceki akşamki emniyet ifadelerinin ardından serbest bırakıldı. Kadınlara, “örgüt üyesi olmak” suçlaması yöneltildi.

4 Ekim'de 15 ilde en az 37 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar sosyal medya paylaşımları nedeniyle suçlandı. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 5 Ekim'de 4 ilde yapılan ev baskınlarında 24 kişinin gözaltına alındığını açıkladı.

Adıyaman'da "örgüt üyesi olmak" iddiasıyla 5 Ekim’de gözaltına alınan Kuzey ve Doğu Suriyeli H.M. adlı kişi tutuklandı.

Bugün de en az 75 kişi gözaltına alındı. (MA)

ÖNCEKİ HABER

"Pençe-Kilit" operasyonunda bir asker yaşamını yitirdi

SONRAKİ HABER

Ankara attack and Foreign Minister Fidan's 'legitimate targets'!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa