07 Ekim 2023 14:02

Avrupa'dan İsrail'e destek, Hamas'a tepki

Avrupa ülkeleri ve kurumları, Hamas'ın başlattığı operasyona tepki gösterirken, İsrail'e destek mesajları yayımladı.

Fotoğraf: Pixabay

Paylaş

Avrupa ülkeleri ve kurumları yaptıkları açıklamalarla Hamas'ın İsrail'e karşı başlattığı saldırıları kınayarak İsrail'e destek verdi.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın İsrail'e karşı başlattığı 'Aksa Tufanı' operasyonunu kınadığını açıkladı.

Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Von der Leyen, "Hamas teröristleri tarafından İsrail'e karşı gerçekleştirilen saldırıyı kesin bir dille kınıyorum. Bu, en aşağılık haliyle terörizmdir. İsrail'in bu tür iğrenç saldırılara karşı kendini savunma hakkı vardır" ifadelerini kullandı.

Avrupa Birliği (AB) Konseyi Başkanı Charles Michel,  ise "İsrail ve halkına karşı bu sabah başlatılan, masum vatandaşlara terör ve şiddet uygulayan rastgele saldırıları şiddetle kınıyorum" ifadelerini kullandı.

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Josep Borrell de "Hamas'ın ayrım gözetmeksizin gerçekleştirdiği saldırılar İsrail halkına derin acılar yaşatmakta, gerilimi arttırmakta ve Filistinlilerin çıkarlarına zarar vermektedir. İsrail ile tam dayanışma içindeyim" mesajını paylaştı.

Almanya Başbakanı Olaf Scholz ise "Gazze'den yapılan roket atışları ve tırmanan şiddet karşısında derin bir şok yaşıyoruz. Almanya Hamas'ın bu saldırılarını kınamakta ve İsrail'in yanında durmaktadır" değerlendirmesinde bulundu.

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron da İsrail'e yönelik mevcut terör saldırılarını şiddetle kınıyorum. Kurbanlar, aileleri ve sevdikleriyle tam dayanışma içinde olduğumu ifade ediyorum" açıklamasını yaptı.

İngiltere Başbakanı Rishi Sunak ise "Bu sabah Hamas teröristleri tarafından İsrail vatandaşlarına karşı gerçekleştirilen saldırılar karşısında şok oldum. İsrail'in kendisini savunmaya mutlak hakkı vardır. İsrailli yetkililerle temas halindeyiz ve İsrail'de bulunan İngiliz vatandaşları seyahat tavsiyelerine uymalıdır" ifadelerini kullandı.

Belçika, İspanya, İtalya, İsviçre, İrlanda, Hollanda, Hırvatistan, Avusturya, Yunanistan, Çekya, Slovenya, Finlandiya, Polonya, Litvanya, Letonya, Estonya ve Kosova yetkilileri de Hamas'a tepki gösteren ve İsrail'e destek veren mesajlar yayımladı.

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları bu sabah İsrail'e "Aksa Tufanı" isimli kapsamlı bir operasyon başlattığını duyurdu. Gazze'den İsrail yönüne binlerce roket atılırken silahlı gruplar da bölgedeki yerleşim yerlerine girdi. "Aksa Tufanı" operasyonu üzerine İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlattığını açıkladı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Didim’de Evrensel Gazetesi ile dayanışma gecesi düzenledi

SONRAKİ HABER

967'nci haftada da gözaltına alınan Cumartesi Anneleri serbest bırakıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa