SES Denizli Şubesi 11. Genel Kurulu: Mücadelemizi kararlılıkla sürdüreceğiz
SES Denizli Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu’nda sağlıkta dönüşümünün yarattığı sorunlara karşı emek mücadelesinde sendikal örgütlenmenin önemine vurgu yapıldı.
Fotoğraf: Evrensel
Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) Denizli Şubesi 11. Olağan Genel Kurulu’nu gerçekleştirdi.
Divan seçimi ve saygı duruşunun ardından başlayan Genel Kurul açılış konuşmasını SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer yaptı. Sağlık hakkının özelleştirilmesi, sağlıkta şiddet, yoksullaşma ve sağlık alanının tarikatlar eliyle dizayn edilme çabasına dikkat çeken SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer, “Mücadelemiz ve isteklerimiz açık. Haklılığımız, kararlılığımız, dayanışma ve umutla mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.
Şube Genel Kuruluna TMMOB, BES, Eğitim Sen, Tüm Emeklilerin Sendikası, Veli-Der, Denizli KHK’lılar Platformu, EMEP ve SOL Parti temsilcileri de katılım sağladı.
SES Denizli Şube Başkanı Selçuk Göçer konuşmasında sağlıkta yaşanan dönüşümün sağlık emekçileri üzerindeki etkilerine dikkat çekerek, emek mücadelesinde sendikal örgütlenmenin önemine vurgu yaptı. “Sağlıkta artan şiddetin de toplumda körüklenen şiddet dilinin de karşısındayız ve sağlıkta şiddetle etkin mücadele çağrımızı yineliyoruz” diyen Göçer, sözlerini şöyle sürdürdü: "Sağlıkta yaşadığımız sorunların sorumlusu ne hekimler ne de sağlık çalışanlarıdır. Randevu bulamamanın, 5 dakikada muayeneye mecbur bırakılmanın, eczanelerde kalem kalem ödeme yapmanın ve diğer bütün sorunların sorumlusu bu sağlık sistemidir. Gelin bu sistemi hep birlikte değiştirelim. Hekim göçünün başlıca sebeplerinden birinin şiddet ve aşırı yoksullaşma olduğunu biliyoruz. Yaşamak ve yaşatmak istiyoruz.”
Kamusal sağlık hizmeti anlayışının ‘müşteri’ ilişkisine dönüştürülmesine tepki gösteren Göçer, "Sağlıkta Dönüşüm Programı" ve "Performans Sistemi" gibi uygulamaların sorunları daha da artırdığını dile getirdi.
“EMEK VE DEMOKRASİ MÜCADELESİ ARASINDAKİ BAĞ SINIFSAL PERSPEKTİFLE SAĞLANMALI”
Sendikal mücadelenin ilerleyişine ilişkin eleştiri ve önerilerde bulunan Göçer, “Emek ve demokrasi mücadelesi arasındaki illiyet bağının sınıfsal perspektiften uzak yaklaşımlarla talileştirilmesi günümüzün başat problemlerindendir. SES işkolunda var olan sendikal yapının gereksinimlerinden doğmayan eş başkanlık, kadınların eşit temsiliyet taleplerinin ve bunun için verilen mücadelenin bir sonucu olarak değil ‘Rengini vermek’ ve benzetmek kavramlarıyla açıklanabilecek siyaset indirgemeci bir tutum olarak şekillenmiştir. Şubelerde delege yöntemi yerine doğrudan seçim yöntemleri üzerine ayrıca tartışmayı derinleştirmek gerekir” ifadelerini kullandı.
Katılan kurum temsilcilerinin konuşmalarının ardından raporların okunması ve aklanmasından sonra seçimlere geçildi. Yapılan seçiminin ardından Yönetim Kurulu Asil üyeliklerine Selçuk Göçer, Figen Tufan, Uğur Özdemir, Ayşegül Kitiş, Neşe Eraydın, İbrahim Gürsoy, Mehmet Hergül seçilirken Üst Kurul Delegeliğine Selçuk Göçer, Halit Karabulut, Neşe Eraydın ve Ahmet Ozan seçildi. (Denizli/EVRENSEL)