09 Ekim 2023 11:39

İYİ Partiden istifa eden Köylüoğlu: Gelişmeler AKP'ye kazandırma operasyonu gibi

İstifa eden İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, "Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor. Gelişmeler AKP'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu" dedi.

Fotoğraf: DHA

Paylaş

Görevinden istifa eden İYİ Parti Ankara İl Başkanı Faruk Köylüoğlu, "Göstereceğimiz adayın kazanma şansı olmayacağı biline biline Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor" dedi.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, yerel seçimlerde 81 ilde aday çıkaracaklarını açıklamadan önce bazı il başkanlıkları ve yöneticilerinin görüşlerini almış, bu kapsamda Faruk Köylüoğlu yönetimindeki 23 kişiyi genel merkeze davet etmişti.

Sözcü’den Saygı Öztürk’ün haberine göre, Köylüoğlu ve yardımcıları seçimlerde CHP ile iş birliğinin yararlı olacağını dile getirdiler.

İYİ Parti Teşkilat Başkanı Buğra Kavuncu’nun Genel İdare Kurulu (GİK) kararının aksine açıklamalar yapan başkanları arayıp, "ya görevi bırakmalarını ya da genel merkez tarafından görevden alınacaklarını" tebliğ ettiği iddia edildi. Köylüoğlu’nun bunun üzerine istifa etmeyi uygun bulduğu belirtildi.

Köylüoğlu, Sözcü'ye yaptığı açıklamada “Ankara'da 25 yıllık AKP belediyesini sonlandırmak için canla başla çalıştık. Şimdi ise bizim göstereceğimiz adayın kazanma şansı olmayacağı biline biline Mansur Yavaş'ın kaybetmesi için çalışmamız isteniyor. Oysa iş birliği partimizin de yararına idi. Birtakım kazanımlarımız olmuştu. Ankara'da birkaç metropol ilçeyi alsak kötü mü olurdu? Bu kadar agresif olmaya hiç gerek yoktu. Gelişmeler AKP'ye seçim kazandırma operasyonu gibi oldu” dedi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul’da şüpheli kadın ölümü

SONRAKİ HABER

Plaza de Mayo Anneleri’nden dayanışma: Cumartesi Anneleri’nin yanındayız

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa