Aladağ aileleri "Özgürlük Yürüyüşü"ne destek verdi: "Bizi savunan Can Atalay’dı"

Can Atalay için "Özgürlük Yürüyüşü" 9'uncu gününde sürüyor. Erkan Baş, Atalay'ın adalet mücadelelerine destek verdiği, çocuklarını Aladağ yurt yangınında kaybeden aileler için yürüdüklerini söyledi.

09 Ekim 2023 11:57
Paylaş

Türkiye İşçi Partisi (TİP) Genel Başkanı Erkan Baş'ın TİP Hatay Milletvekili Can Atalay ve Gezi tutuklularının hukuksuz şekilde tahliye edilmemesi üzerine başlattığı "Özgürlük Yürüyüşü" 9’uncu gününde Adana'da sürüyor. İncirlik’ten başlayan bugünkü yürüyüşün son durağı Tarsus’a bağlı Yenice olacak. Baş, Atalay’ın adalet mücadelesinde yer aldığı, Aladağ’da Süleymancılar cemaatine ait yurtta çıkan yangında çocuklarını kaybeden aileler için yürüdüklerini söyledi: "Biz bugün adımlarımızı [ülkenin], tarikatların karanlığına teslim olmayacağını göstermek için, özgürlük için atıyoruz” dedi.

Yürüyüş boyunca yurttaşlar kornalarla ve selamlaşarak yürüyüşe desteklerini gösterdiler. Yürüyüşte Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ile Adana’dan siyasi parti ve sendika temsilcileri de yer aldı. İncirlik girişinde başlayan yürüyüşe Emek Partisi (EMEP) GYK üyesi Halil İmrek ve parti heyeti, TÖP, Halkevleri,  CHP Adana İl Başkanı Anıl Tanburoğlu, KESK Adana Dönem Sözcüsü Eser Demirçin ve Haber-Sen Yöneticisi Ahmet Aydoğan da katıldı. Can Atalay’ın Sosyal Haklar Derneği avukatı olarak adalet mücadelesinde yer aldığı Aladağ yurt yangınında çocuklarını kaybeden aileler adına Ali Köylü ve Sosyal Haklar Derneği adına Özlem Dündar da kortejde yer aldı.

"AYDINLIK YARINLAR İÇİN…"

Can Atalay, Gezi tutsakları ve ülkede baskı altına alınan herkes için yürüdüklerini ifade eden Erkan Baş, şunları dile getirdi:

"Adana ve Can Atalay isimleri yan yana geldiğinde akıllara Aladağ’da yitirdiğimiz kız kardeşlerimiz geliyor. Bir tarikat yurdunda, bilirkişi raporlarına göre ihmal nedeniyle, dolayısıyla cinayet sonucu hayatını kaybeden, bu ülkenin yoksullaştırılmış evlatları geliyor. Aladağ denildiğinde aklımıza, her ne yaparlarsa yapsınlar sırtları sıvazlanıp hayatlarına aynı biçimde devam eden tarikatlar; ama bunun karşısına dikildiği için suçlanan, düşmanlaştırılan insanlar geliyor. Evlatlarımızın aydınlık geleceği için mücadele etmek gerektiği, özgürlük mücadelesinin yoksulların ekmek mücadelesi ile nasıl bağlı olduğu geliyor. Ekmeği için, aydınlık yarınları için mücadele eden tüm insanlarla beraber bu yobazların karanlığına karşı sesimizi yükseltmek, Türkiye’de özgürlük mücadelesinin önemli adımlarından bir tanesi. Biz bugün adımlarımızı [ülkenin] tarikatların karanlığına teslim olmayacağını göstermek için, özgürlük için atıyoruz." 

ALADAĞ AİLELERİ: 7 SENEDİR ADALET ARIYORUZ

Aladağ ailelerini temsilen yürüyüşe katılan Ali Köylü, "Bizi savunan Can Atalay’a destek için burada yürüyüşe katılıyoruz. Tarikatçılar, Süleymancılar evlatlarımızı katlettiler, diri diri yaktılar. Her tarafta evlatlarımız için adalet aradık ama verilen kararlar bizi bir türlü teselli etmedi. 7 sene olacak, hâlâ evlatlarımızın katillerinin kim olduğu ortaya çıkarılmadı" dedi.

Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da “Adalet yoksa, hukuk yoksa hiçbir şey yok. Özgürlük arayışında herkes Can Atalay için yürüyenlere destek vermeli. Demokrasi mücadelenizin yanındayız” dedi. 

"ADALETİ SOKAKTA KAYBETTİK, SOKAKTA ARIYORUZ"

EMEP GYK üyesi Halil İmrek, ülkenin her yerinde adaletsizliklerin yaşandığını belirterek, "Ülkede her evde mağduriyet var. İnsanlar mahkemelere ulaşamıyor. Ulaşanlar da yargının bağımsız olmamasından kaynaklı adalete erişemiyorlar. Aladağ’da, Pamukova tren katliamı ve Soma’da aynı sonucu yaşadık. İş cinayetlerinde yaşamını yitirenler, demokrasi mücadelesi verenler adalet arıyor. Adaleti sokakta kaybettik. Bu yüzden sokakta arıyoruz. Bu özgürlük yürüyüşüne Emek Partisi olarak iş, ekmek, özgürlük, adalet, laiklik, barış talepleri ile destek veriyoruz. Buradan Filistin halkını da selamlıyoruz. Filistin halkına özgürlük" dedi.

"BASKIYA KARŞI KHK’LİLER İÇİN YÜRÜYORUZ"

KESK Adana Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Eser Demirçin de "Bu yürüyüşü değerli buluyoruz. Gezi’den bu yana yüzlerce insan adalet arıyor. Gazeteciler, avukatlar, yazarlar, milletvekilleri cezaevlerinde. Muhalif olan herkesi baskı altında tutuyorlar” dedi.

Haber-Sen 7 No'lu Şube Sekreteri Ahmet Aydoğan’ın Erzurum’a sürgün edildiğini hatırlatan ve KHK ile işinden edilen çok sayıda emekçi için de yürüyüşte olduklarını dile getiren Demirçin, "Bu hukuksuzlukların giderilmesi için bu yürüyüşlere katkı vermeye devam edeceğiz" dedi. (Adana/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Nuray Gök Aksamaz’ın yeni şiirleri: Göğümüz Nar

SONRAKİ HABER

İsrailli müzisyen Riff Cohen İstanbul konserini iptal etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa