09 Ekim 2023 16:05

Sağlık emekçileri, saldırının yaşandığı ASM önünden seslendi: Şiddet varsa hizmet yok

Birçok ilden 3 doktorun darbedildiği Körfez Fatih Mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi önüne gelen aile hekimleri, sağlıkta şiddete karşı gerekli düzenlemelerin yapılmasını istedi.

Fotoğraf: Gözde Meydan/Evrensel

Paylaş

Sağlık emekçileri 3 doktorun darbedildiği Körfez Fatih Mahallesinde bulunan Aile Sağlığı Merkezi önünde açıklama gerçekleştirdi. Kocaeli Aile Hekimleri Derneğinin çağrısıyla gerçekleştirilen açıklamaya 32 ilden aile hekimleri dernekleri üye ve yöneticileri ile sağlık alanındaki sendikaların yöneticileri de katıldı. Hekimler “Şiddet varsa, hizmet yok”, “Sağlıkta şiddet son bulsun”, “Fahrettin bizi mahvettin” sloganları attı.

Açıklamayı okuyan Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu Başkanı Kemal Noyan sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet vakalarının sağlık hakkını ihlal ettiğini ifade ederek “Tüm toplumda artan şiddet eğiliminin asıl sorumluları ise etkili kanuni düzenleme yapmayan, mevcut kanunları uygulamayan ve bu şiddete karşı kör, sağır, dilsiz ve bilgisizce seyirci kalan bürokratlardır. Marketlere bile bıçakla girilemezken aile sağlığı merkezlerine canice planlarla gelinebilmektedir. Sözde hukuksal düzenlemeler canilerin yaptığını yanına bırakmaktadır” dedi.

Sağlık çalışanlarına uygulanan sözsel ve fiziksel şiddetin insanlığa yönelik suçlar kapsamına alınması gerektiğini ifade eden Noyan, “Şiddet sona erene kadar üretimden gelen gücümüzü örgütlü ve sürekli olarak sergilemeye devam edeceğiz” diye konuştu.

(Kocaeli/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Kıdem tazminatı kırmızı çizgimizdir

SONRAKİ HABER

Hasan Alpargün apartmanı davası: Mahkeme sanıktan ‘olası kast’ savunması istedi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa