10 Ekim 2023 11:40

Bahçeli sınır ötesi operasyonun sürmesini istedi: İster havadan ister karadan…

Devlet Bahçeli, 1 Ekim Ankara saldırısı sonrası başlatılan sınır ötesi operasyonun "İster havadan ister karadan" sürmesini istedi, Irak ve Suriye tezkeresine evet oyu vereceklerini söyledi.

Fotoğraf: TBMM

Paylaş

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin Meclis grup toplantısında konuştu.

1 Ekim Ankara saldırısı sonrası başlatılan sınır ötesi operasyonun "İster havadan ister karadan, gidebildikleri yere kadar" sürmesini isteyen Bahçeli, Irak ve Suriye tezkeresine evet oyu vereceklerini söyledi.

ABD'nin 5 Ekim'deki hava operasyonu sırasında Türkiye'ye ait SİHA'yı düşürmesini kınayan Bahçeli, "ABD, NATO ittifak ortağı bir ülkeye güç gösterisi yapmaya teşebbüs etmiştir" dedi.

"İKİ DEVLETLİ ÇÖZÜM OLMADAN BARIŞ HAYALDİR"

İsrail-Filistin sorunu için "İki devletli çözüm olmadan barış tam bir hayaldir" diyen Bahçeli, BM'nin acilen devreye girmesi gerektiğini söyledi.

"Bir an evvel arabulucuları devreye sokmak, uluslararası toplumun acil gündemi olmalıdır" ifadelerini kullanan Bahçeli, "Düşüncelerimden Hamas'ın 7 Ekim operasyonunu haklı çıkarma gayesi taşıdığım anlaşılmamalıdır. Bilakis sivil ve masum can kayıplarından, sahnelenen insanlık dışı manzaralardan ziyadesiyle müteessir ve rahatsız olduğum anlaşılmalıdır" dedi.

Ateşkes rejiminin derhal tesis edilmesi, çatışmalar bölgesel nitelik kazanmadan taraflar arasında barış görüşmeleri ortamının hızla inşa edilmesi gerektiğini söyleyen Bahçeli, "Bağımsız, egemen, 1967 sınırları dahilinde başkenti Doğu Kudüs olan Filistin devletinin tanınması ve temelinin atılması ertelenemez zorunluluktur" diye konuştu.

"SINIR ÖTESİ OPERASYONUN ARKASINDAYIZ, SİHA'MIZIN DÜŞÜRÜLMESİNİ KINIYORUM"

1 Ekim'de gerçekleşen Ankara saldırısı sonrası Suriye kuzeyine düzenlenen sınır ötesi hava operasyon için "Arkasındayız" diyen Bahçeli, 5 Ekim'deki hava operasyonu sırasında ABD tarafından düşürülen Türkiye'ye ait SİHA için şunları söyledi:

"Gayrihukuki bu hasmane müdahaleyi yanlış buluyor ve kınıyorum. Pentagon'un açıklamasına göre SİHA'mız meşru müdafaa amacıyla düşürülmüş. Neyin meşruluğundan bahsedildiği muammadır. ABD'nin Suriye'nin kuzeyinde ne işi vardır. ABD'ninki meşru müdafaadır da Türkiye'nin yaptığı nedir. Ayak oyunlarına lüzum yoktur. ABD, PKK siperinden insansız hava aracımıza resmen ateş açmıştır. NATO ittifak ortağı bir ülkeye güç gösterisi yapmaya teşebbüs etmiştir. Bu tip bir ittifak yapısının bağlayacılığına inanmak akıl işi midir? ABD, aynısını 2 Ekim 1992'de Ege'de de yapmış, muhrip gemimize füze fırlatarak 5 vatan evladımızın şehadetine neden olmuştur. Çuval hadisesini de asla unutmuş ve unutacak değiliz. İnsansız hava aracımıza saldıran ABD'nin terörle mücadelede yanımızda olduğunu söylemesi kurnazca bir açıklamadır. ABD Merkez Kuvvetler Komutanlığı'nın sosyal medyadan 'Türkiye'nin Suriye'deki operasyonuna karşıyız' açıklaması ve sonra silinmesi de örtülü bir tehdit olarak görülmelidir."

"TEZKEREYE SONUNA KADAR DESTEK OLACAĞIZ"

"Irak ve Suriye tezkeresine MHP grubu olarak sonuna kadar destek olup evet oyu kullanacağız" diyen Bahçeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nu hedef alarak şu sözleri sarf etti:

"Kılıçdaroğlu'nun tezkereye geçtiğimiz yılda olduğu gibi hayır demesi halinde vekil arkadaşlarıyla beraber, bayrağa, vatana ve şehitlere ihanet edeceklerini akıllarından çıkarmamaları tavsiyemdir. Bizim yönümüz 'Türkiye Yüzyılı'dır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz gidebildikleri yere kadar gitmeli, ister havadan ister karadan mücavir toprakları terörden arındırmalıdır." (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Prof. Dr. Bektaş: MTA'nın haritası Türkiye'nin gerçek deprem potansiyelini yansıtmıyor

SONRAKİ HABER

CHP’li Bulut: Son 7 yıldır kaybolan çocuk sayısı neden açıklanmıyor?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa