11 Ekim 2023 15:40

İsrail Gazze’de Filistin Barosu binasını da vurdu!

Filistin Barolar Birliği, İsrail saldırılarında Gazze'deki Baro binasının bombardımanla yerle bir edildiğini duyurdu.

Fotoğraflar: Filistin Barolar Birliği

Paylaş

Gazze’yi beş gündür bombalayan İsrail ordusunun Filistin Barosu binasını da vurduğu açıklandı.

Filistin Barolar Birliği adına yayımlanan açıklamada, 9 Ekim akşamı Gazze'deki Baro binasının bombardımanla yerle bir edildiği belirtildi. Açıklamada, “Bu binanın, üyelerine ve sivil vatandaşlara hizmet veren sivil bir meslek kuruluşu olan Baro’ya ait olduğu iyi bilinmektedir. Bu eylem, uluslararası hukukun, yasal korumanın ve 1992 yılında Uluslararası Barolar Birliği tarafından oluşturulan yasaların ihlali olarak değerlendirilmektedir” denildi.

Açıklamada ayrıca, “Filistin Barosu, işgalci devlet tarafından gerçekleştirilen toplu cezalandırmaların Dördüncü Cenevre Sözleşmesi'nin 33. Maddesinin açık bir ihlalini teşkil ettiğini teyit eder” ifadeleri kullanıldı.

Filistin Barosu açıklaması şöyle devam etti:

“7 Ekim 2023'te Gazze'deki savaşın başlangıcından bu yana, bir dizi avukat ve bir yargıç, evlerinde, güvende ve savunmasızken İsrail işgal kurşunlarıyla öldürüldü.

Bu suçlar, İsrail'i uluslararası yasal yükümlülüklerini yerine getirmeye zorlaması gereken uluslararası toplumun derhal ve acil müdahalesini gerektirmektedir. Ayrıca Uluslararası Ceza Mahkemesi Savcılığını, İsrail'in sivillere karşı en iğrenç uluslararası suçları kışkırtma ve gerçekleştirme niyeti konusunda alarma geçirmelidir.

Filistin Barolar Birliği, bu suçlara ve yasal bir sivil kuruma yönelik bariz saldırıya cevaben, uluslararası toplumu acilen müdahale etmeye ve İsrail'in Filistinli sivillere yönelik misillemelerini durdurmaya çağırmak üzere Uluslararası Hukuk Camiasından Acil Eylem Çağrısında bulunmaktadır.” (DIŞ HABERLER)

 

ÖNCEKİ HABER

Eyüpsultan'da yangına müdahale eden 2 itfaiye eri dumandan etkilendi

SONRAKİ HABER

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü | ‘Bütünleşik çocuk koruma için toplumla birlikte’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa