11 Ekim 2023 23:56
Son Güncellenme Tarihi: 12 Ekim 2023 01:19

Hamas, esir aldığı bir kadın ve 2 çocuğu serbest bıraktığı bir video yayımladı

Hamas bir kadın ve iki çocuğu serbest bıraktığı görüntüleri yayımladı, videonun cumartesi kaydedildiği iddia edildi.

Ekran görüntüsü Al Jazeera'nin yayından alınmıştır

Paylaş

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, esir aldığı bir kadınla 2 çocuğunu serbest bıraktığına dair bir video yayımladı. Katar merkezli Al Jazeera'nin aktardığı görüntülerde, kadın ve bir çocuğu görünürken, kadının diğer çocuğunu kucağında taşıdığı kaydedildi. 

Al Jazeera yayına bağlanan muhabir, "Videoyu örgütün yeni yayımladığını” ifade ederek “İsrail kanallarında yayına çıkan Avita Ashram adlı bir kadının görüntülerdekilerin kendisi ve çocukları olduğunu ve serbest bırakılmalarının cumartesi günü gerçekleştiğini iddia ettiğini" aktardı.

Filsitin ve İsrail arasındaki çatışmalar 5. günde devam ederken, Gazze'den düzenlenen saldırılarda 1200 İsraillinin hayatını kaybettiği aktarılmıştı. Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail'in saldırılarında Gazze'de 1100 kişinin hayatını kaybettiğini, 5 bin 339 kişinin yaralandığını duyurmuştu. Bakanlık Batı Şeria'daki saldırılarda ölen Filistinlilerin sayısının 29'a, yaralıların sayısının ise yaklaşık 150'ye ulaştığını aktarmıştı. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

TTB Başkanı Şebnem Korur Fincancı yarın hakim karşısına çıkacak

SONRAKİ HABER

Almanya'da Filistin'e destek eylemine polis engel oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa