İTÜ Geliştirme Vakfı Okulu öğretmenleri yarın eylemde: Maaşlarımız iyileştirilsin, verilen sözler tutulsun!
İTÜ Geliştirme Vakfı Okulu öğretmenleri yarın gasbedilen hakları için İTÜ kampüsü içinde basın açıklama yapacak. Öğretmenler; "Maaşlarımız iyileştirilsin, verilen sözler tutulsun" diyor.
Fotoğraf: Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası'nın videosundan ekran görüntüsü alınmıştır.
İstanbul Teknik Üniversitesi(İTÜ) Geliştirme Vakfı Okulları öğretmenleri, yoksulluk sınırının altında kalan maaşlarının iyileştirilmesi talebiyle yarın eylem yapacak. İTÜ kampüsü içinde yer alan İTÜ GVO Kültürel A.Ş. önünde basın açıklaması gerçekleştirilecek öğretmenler, hayat pahalılığı ve yoksulluğun her geçen gün arttığı bu dönemde taleplerinin görmezden gelindiğine dikkat çekiyor.
Vakfın öğretmenleri enflasyon karşısında eriyen maaşları ile geçinemediklerini vakfın yönetimine iki yıldır ilettiklerini aktardıklarını dile getirdi. Yoksulluk sınırının çok çok altında kalan maaşlarının temmuz ayında düzenleneceğine dair verilen sözün de yerine getirilmemesi ile vakıf öğretmenleri haklarını aramak için birlik olduğunu anlatan öğretmenler, vakıf yönetiminin öğretmenleri muhatap almadığına dikkat çekti. Yoksulluk sınırının neredeyse yarısında kalan maaşlarının acilen iyileştirilmesini talep eden öğretmenler, yaz boyunca asgari ücretin dahi altında maaş alan arkadaşlarının olduğunu belirterek, yaşanan bu mağduriyetin bir an önce telafi edilmesini istiyor. Öğretmenler tepkilerini göstermek için ise yarın saat 17.30’da İTÜ Kampüsü içinde yer alan İTÜ GVO Kültürel A.Ş. binası önünde kalem bırakma eylemi gerçekleştirecek ve basın açıklamasında bulunacak.
“ÖĞRETMENLER AÇLIĞA VE SEFALET ZAMLARINA MAHKUM EDİLEMEZ”
Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası İstanbul İl Temsilcisi Evin Turgut, İstanbul Teknik Üniversitesi okullarında geçen seneden bu yana yoksulluk sınırının nerdeyse yarısı olan ve yüksek enflasyon ile eriyen maaşlara iyileştirme talep eden öğretmenlerin yanında olduklarını söyledi. Özel eğitim kurumları patronları kârlarına kâr katıp, kampüs üstüne kampüs açıyorken öğretmenlerin açlığa ve sefalet zamlarına mahkûm edilemeyeceğine dikkat çeken Turgut, “Taban maaş hakkımızı her okulda ve tüm öğretmenlerimiz için talep edeceğiz. Öğretmenlerin açlığa mahkûm edilmesinin ve mesleğimizin bu denli itibarsızlaştırılmasının suçlusu 2014'te taban maaş hakkımızı gasbedenlerdir” ifadelerini kullandı.
Okul açılış programında maaşlara ve yapılan zamlara ilişkin soru soran öğretmenlerin yönetim tarafından aldığı cevap aktaran Turgut, “Yapılacak maximum zammın bu olduğu, zengin bir kurum olmadıkları ve isterlerse öğretmenlerin daha zengin kurumlarda çalışabilecekleri 'oldu. Her fırsatta eğitimde kalite ve nitelik vurgusu yapan yönetimin bu çirkin tavrını öğretmenler kabul etmiyor ve başta maaşları olmak üzere ek ders, nöbet ücreti, otopark ücreti gibi pek çok haklarını da talep ediyorlar. Özel okullarda yaşanan sömürü ve haksızlıklar karşısında öğretmenler artık yalnız değil. Sendikalı oluyor ve tüm bunlara karşı beraber mücadele ediyoruz” dedi. (İstanbul/EVRENSEL)