TİHV: Gazze’de insani kriz yaşanıyor
Türkiye İnsan Hakları Vakfı'nın İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırına dair yaptığı açıklamada "Gazze’de derin bir insani kriz yaşanıyor" denildi.

Fotoğraf: Abed Zagout/AA
İLGİLİ HABERLER

Mısır Dışişleri Bakanlığı duyurdu: Refah Sınır Kapısı yeniden açıldı

Uluslararası Çocukları Savunma Hareketi: İsrail Gazze Şeridi'nde 326 çocuğu öldürdü
Türkiye İnsan Hakları Vakfı (TİHV) İsrail’in Filistin’e yönelik saldırılarına dair yaptığı açıklamada, Gazze’de derin bir insani kriz yaşandığını ifade etti.
Yakın tarihte ilk kez bir devlet temsilcisinin (İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant) kabul edilemeyecek “İnsansı hayvanlarla savaşıyoruz" ifadesini kullandığı kaydedilen açıklamada, “Gazze’yi -gıda, su, elektrik ve yakıt ambargosunu da içine alacak biçimde- tamamen abluka altına alacaklarını söyledi. İnsanın sahip olduğu onur ve değeri bütünüyle yok sayan böylesine bir açıklamanın 2023 yılında yapılabilmesi her birimiz için derin bir utanç kaynağıdır" denildi.
Açıklamada "Açıkça belirtmek isteriz ki; böylesine bir abluka ve saldırganlığın, Hamas’ın sivilleri de hedef alan kabul edilemez terör eylemleri de dahil, hiçbir gerekçesi olamaz. Çoğu çocuk 2 milyondan fazla insanın yaşadığı Gazze’ye yönelik bu insanlık dışı ablukanın derhal sonlanması için, uluslararası mekanizmaların hareket geçmesi dahil, etkin çaba göstermek insanlık onuru adına bir zorunluluktur” denildi. (Ankara/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et