15 Ekim 2023 04:32

‘Şubat ayında yine Ankara’da olacağız’

1 Ekim’de Ankara’ya yürüyen ancak planladıkları basın açıklamasını iptal eden Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, şubat ayında yine Ankara'da olacaklarını belirtti.

Fotoğraf: Özlem Songül Abayoğlu/Evrensel

Paylaş

Ezgi CANSEL
Bursa

Taban ücret talepleriyle 1 Ekim’de Ankara’ya yürüyen ancak Ankara Emniyet Müdürlüğü önünde düzenlenen bombalı saldırı sonrası Meclis önünde gerçekleştirmeyi planladıkları basın açıklamasını iptal eden Özel Sektör Öğretmenleri Sendikası, “taban ücret” talebi için mücadeleye devam ediyor.

Gazetemize konuşan Özel Sektör Öğretmenler Sendikası Bursa il temsilcilerinden Azime Alpaslan mücadele sonucu birçok özel okulda, kursta kazanım elde edildiğini söyleyerek “Öğretmenlik kutsaldır yalanıyla yıllarca kandırıldık, maaşlarımızı bile paylaşamadık arkadaşlarımızla. Meğer öğretmenlik kutsal olduğu için değil, patronun parası çok kıymetli olduğundanmış” dedi.

Maruz kaldıkları hak ayrımcılığına karşı mücadeleden vazgeçmeyeceklerini söyleyen Alpaslan, “İş artık öğretmenler odasındaki şikayetlerden çıktı, çok daha görünür ve tek sorun taban maaş da değil. Belirli süreli iş sözleşmeleri, toplu sözleşme hakkı ve patronların kara listesi; kara öğretmenler listesi ve sayamadığımız birçok sorun var. Artık tüm okullar, kurslar, rehabilitasyon merkezleri mücadele alanlarımız” diyerek taban ücret talebiyle şubat ayında yeniden Ankara’ya yürüyeceklerini ifade etti.

ÖNCEKİ HABER

‘Kaliteli ve doyurucu öğün istiyoruz’

SONRAKİ HABER

Maden Mühendisleri Odası: Amasra davasının takipçisi olmaya devam edeceğiz

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa