16 Ekim 2023 12:00

İsrail’de silah ruhsatı almayı kolaylaştıran düzenlemeler onaylandı

İsrail Parlamentosundaki Ulusal Güvenlik Komitesi, bireysel silahlandırmayı kolaylaştıran düzenlemeleri onayladı.

Fotoğraf: Lowes Takes Photos/Unsplash

Paylaş

İsrail Parlamentosundaki (Knesset) Ulusal Güvenlik Komitesi, silah ruhsatı alma koşullarını hafifleten düzenlemeleri onayladı.

Oturumda sunulan verilere göre, İsrail-Filistin çatışmalarının yeniden yoğuşlaşmaya başladığı 7 Ekim'den bu yana 41 bin silah ruhsatı başvurusu yapıldı.

İsrail Adalet Bakanlığı düzenlemelerin bir yıl süreyle yürürlükte kalmasını teklif etti ancak Konsey üyeleri düzenlemeleri kalıcı olarak onaylamaya karar verdi.

Komite Başkanı Tzvika Foghel, düzenlemelerin salı günü (yarın) yürürlüğe gireceğini söyledi.

Yeni düzenlemelere göre, bir yıl askerlik yapmış ya da iki yıllık askerlik hizmetini tamamlamış 21 yaş ve üzeri bir erkek ile bir yıl ulusal ya da sivil hizmette bulunmuş bir kadın, uygun bölge olarak tanımlanan bir yerde yaşamaları ya da çalışmaları halinde silah taşıma hakkına sahip olacak.

Bu durum, sadece askerlik ya da sivil hizmetini tamamlamış olanlara benzer bir hak tanıyan önceki düzenlemelerin aksine bir durum. Yeni yönetmelikte, polis veya kurtarma örgütlerinde aktif gönüllü olarak çalışanlara da silah taşıma hakkı tanıyan ek kriterler de genişletildi. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

Polonya'da sağ-muhafazakarlar salt çoğunluğu kaybetti

SONRAKİ HABER

Ezgi Alya Yiğit davası | ‘Bıkmadan, usanmadan burada olmaya devam edeceğiz’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa