16 Ekim 2023 14:21

Mamak Belediyesinde ek zam eylemi yapan işçiler işten atıldı

Mamak Belediyesinde ek zam talep eden 2 işçi işten atıldı. Atılan işçi "Bir hafta içinde işe alınmazsam eğer Mamak Belediyesi önünde eylem yapacağım" dedi.

Fotoğraf: Mamak Belediyesi işçileri

Paylaş

Ankara'da Mamak Belediyesi işçilerinin geçtiğimiz aylarda yaptıkları ek zam eylemleri nedeniyle 2 işçi işten çıkarıldı.  Atılan işçilerden biri 5-6 kişinin daha işten çıkarılacağı bilgisi vererek, “Hakkımızı aradığımız için işten çıkardılar. Bir hafta içinde işe alınmazsam eğer Mamak Belediyesi önünde eylem yapacağım” dedi.

Ankara'da Mamak Belediyesi Fen İşleri Müdürlüğü ve Temizlik İşleri Müdürlüğü birimlerinde çalışan işçiler ek zam talebiyle iş bırakmış, yüzde 45 zam alarak iki gün süren eylemleri kazanımla sonuçlanmıştı. Ek zam eylemlerinden iki ay sonra ise 2 işçi işten atıldı. Bugün sabah saatlerinde Mamak Belediyesinin Fen İşleri Müdürlüğü’nde işçiler  işten atmalara tepki göstererek eylem yaptı.

Atılan işçilerden biri, “5-6 kişinin daha işten çıkarılacağını söylüyor başkan. Bugün beni çıkarırlarsa yarın da sizi çıkaracaklar. Cumhurbaşkanımız ‘Eşit iş, eşit maaş’ diyor. Ama şu an ne eşit iş görebildik ne de eşit maaş” dedi. Polislerin müdahale etmesiyle eylemin sonlandırılmasının ardından  işçiler Hizmet-İş ile görüşme yaptı.

“HAKKIMIZI ARADIĞIMIZ İÇİN İŞTEN ÇIKARDILAR”

Atılma gerekçelerini anlatan işçi şöyle konuştu: “Hakkımızı aradığımız için işten çıkardılar. İş bırakma eylemi yapmadan önce ek zam talebimizi defalarca dile getirmiş olmamıza rağmen belediye yönetimi de sendikacılar da bu talebimizi duymamazlıktan gelmişti. Şimdi ise türlü bahaneler ile işten çıkarıldım. 4857 sayılı İş Kanununun 18. maddesi dayanak gösterildi. Kadro fazlalığı gerekçe gösterilerek yapıldı. Belediye ile sendika görüştü bugün. Belediye başkanı bir hafta içerisinde benimle görüşeceğinin söylemiş” dedi.

“İŞE ALINMAZSAM BELEDİYE ÖNÜNDE EYLEM YAPACAĞIM”

İşe alınmazsa eğer Mamak Belediyesi önünde eylem yapacağını söyleyen işçi şöyle devam etti: “ İşten atılmamın asıl sebebi, sefalet ücretlerine, haksızlıklara karşı susmamamızdı. Ekonomik krizin faturasını en ağır şekilde ödeyen biz işçileri daha fazla sefalete, daha fazla açlığa mahkum etmek isteyenler, bunca haksızlık karşısında susmayanları da işsizlik tehdidi ile susturmaya çalışıyorlar. Bugün benim yaşadığım haksızlığı, eğer susarsak yarın diğer işçi arkadaşlarımız yaşayacak. Haksızca, hukuksuzca işten atmalara karşı sonuna kadar direneceğiz.” (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Hükümete müzakere çağrısı yapan İsrailliler: Yaşananlar işgalin sonucu

SONRAKİ HABER

Türkiye Psikiyatri Derneği: Savaş bir halk ve ruh sağlığı sorunudur

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa