17 Ekim 2023 16:29

Neolıfe Tıp Merkezi önünde eylem: Sendika hakkımız tanınsın

İstanbul'da Bozlu Holdinge bağlı Neolife Tıp Merkezinde Sağlık-İş üyesi işçilerin işten atılması protesto edildi.

Fotoğraf: Murat Uysal/Evrensel

Paylaş

Bozlu Holdinge bağlı İstanbul’daki Neolife Tıp Merkezinde 4 işçi sendika toplantılarına katılmaları gerekçe gösterilerek işten atıldı. İşçilerin işten atılması üzerine Sağlık-İş’in çağrısıyla yapılan açıklamada, işçilerin işe iade edilmesi ve sendikal hak ve özgürlüklerin tanınması talep edildi.

Yapılan basın açıklamasına Türk Metal Tuzla Şube üyesi işçiler de destek verdi. Basın açıklamasını okuyan işten atılan işçi Tuğba Çelebi, “Anayasa’nın, yasaların güvence altına aldığı sendikaya üyelik hakkı neden sizleri ürkütüyor? Sendikamızın görüşme taleplerine kulaklarını tıkayan yönetim kurulu, iki şirket çalışanları için de yaptığı mobbing, baskı ve tehditlere bir an önce son vermelidir. Yeni personel alımları yapma hazırlıklarınızı biliyoruz. Senelerdir aileyiz diyenler, bugün aile fertlerine sırtını dönüyorlar. Emeğimiz için, ekmeğimiz için verdiğimiz mücadelede bizleri dinlemek yerine kapıları kapatmayın” dedi.

Çelebi, “Bugün bizler haklı davamızı kazanacağımızı biliyoruz. İşten çıkarılan 4 işçiyi bir an önce işe alın” diye konuştu. (İstanbul/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

UNICEF: Gazze'de su tükendi, çocuklar kirli suları kullanıyor

SONRAKİ HABER

Davutpaşa davasında mütalaa açıklandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa